COMPANII

Top industrii în care angajații merg cel mai des la medic în scop preventiv

23 noiembrie 2016, ora 01:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
doctor.jpg
Angajații care au un abonament de sănătate accesează de 2,5 ori mai mult serviciile medicale decât o fac pacienții neabonați, care merg la medic punctual, la nevoie, potrivit unui studiu. Vezi din ce industrii provin angajații care merg cel mai des la medic în scop preventiv.

Piața serviciilor medicale private a depășit 1 milion de abonamente de sănătate. Cu această ocazie, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, compania care a introdus acest concept în România, lansează, în premieră, un studiu care demonstrează impactul pe care aceste pachete de prevenție îl au asupra stilului de viață al angajaților, dar și felul în care influențează starea de sănătate a acestora.

Studiul a fost realizat la nivel național și are la bază o analiză cantitativă și calitativă a datelor interne ale Rețelei, cuprinzând 1.464.383 de accesări, dintre care 785.000 sunt ale abonaților corporate din peste 20 dintre cele mai mari și mai active industrii din România.


"Studiul demonstrează, o dată în plus, influența pozitivă clară pe care abonamentul medical o are asupra comportamentului preventiv al angajaților: când au acces nelimitat la servicii medicale de calitate, oamenii merg la medic. Astfel, abonamentul de sănătate s-a transformat în cel mai cerut și mai apreciat beneficiu pe care o companie îl poate oferi angajatului, în afara salariului. Cererea mare pentru pachetele medicale a însemnat, ca profit reinvestit, și un număr mai mare de clinici private la nivel național, care au acoperit nevoile pacienților acolo unde statul a rămas descoperit. În prezent, portofoliul REGINA MARIA numără peste 365.000 de abonamente de sănătate, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din business-ul nostru”, susține Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.Studiul a analizat comportamentul angajaților din România, iar printre concluziile cele mai importante regăsim următoarele:

1.     Angajații cu abonament de sănătate accesează de 2,5 ori mai mult serviciile medicale decât o fac pacienții neabonați, care merg la medic punctual, la nevoie.  

Acest rezultat vine în contextul în care, în ultimul an, 30% dintre români au mers la medic doar atunci când au prezentat simptome/dureri și doar una din cinci persoane susține că a mers la medic în scop preventiv.

Angajații care au o mentalitate puternic axată pe prevenție și pe un stil de viață sănătos activează, în general, în companiile mari din industriile cele mai efervescente din România: IT & Telecom (8% din toate accesările pe servicii medicale corporate), Finanțe și Asigurări (3%), Industria Auto (2%).
Abonamentele încurajează un comportament proactiv în ceea ce privește sănătatea, oferind acces continuu la servicii medicale, dar și la workshop-uri ori campanii de informare.

2.       Abonații corporate ajung, în medie, de 6,6 ori la medic, pe parcursul unui an.  

Dintre aceștia, 63% sunt cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani. Tinerii văd abonamentele de sănătate ca pe o componentă firească a vieții, înțeleg importanța prevenției și influențează pozitiv comportamentul medical al apropiaților.

16% din totalul abonamentelor încheiate în Rețeaua de sănătate REGINA MARIA aparțin membrilor de familie ai celor abonați. 58% dintre cei care accesează abonamentele de sănătate corporate sunt femei, care au putere de decizie când vine vorba de sănătatea întregii familii. Toate aceste date indică schimbări pozitive care, în timp, pot conduce la creșterea speranței de viață din România. În prezent, decalajul dintre țara noastră și alte state din Europa de Vest din acest punct de vedere este de 7-8 ani.

3.       O treime dintre abonații corporate diagnosticați cu o afecțiune suferă de o boală cronică, un rezultat al faptului că, în general, pentru români, prevenția nu reprezintă o prioritate.  

Numărul afecțiunilor cronice identificate de medicii din Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este direct proporțional cu numărul pacienților abonați din fiecare domeniu de activitate. Ca atare, cei mai mulți dintre pacienții diagnosticați cu boli cronice provin din domeniul Finanțe & Asigurări (18%) și din industria IT (14%).

Mai departe, o corelare a datelor indică faptul că în domeniul serviciilor financiare, cele mai întâlnite afecțiuni grave sunt atingeri ale discurilor intervertebrale, specifice segmentului 26-45 de ani, dar și hipertensiunea arterială, pentru segmentul de vârstă 46-65 de ani. Cei mai mulți pacienți cu abonamente corporate diagnosticați cu boli respiratorii provin din IT & Telecom.


Vârsta la care sunt identificate afecțiunile cronice, precum cele articulare sau cardiovasculare, este în scădere. Această situație apare din două motive: pe de o parte, bolile cronice afectează mai des persoanele tinere în contextul unui stil de viață solicitant și dezordonat, iar pe de alta, tinerii au acces nerestricționat la un medic specialist prin intermediul unui abonament de sănătate, care permite identificarea afecțiunilor în stadiu precoce, atunci când sunt și mai ușor de tratat. Abonamentele de sănătate au rol și în preîntâmpinarea unor afecțiuni pentru că oferă acces la campaniile de informare derulate de medicii noștri.”, declară Dr. Dan Dimitriu, medic de Medicină Internă și Coordonator Medical al Departamentului de Calitate în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 21:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter