FINANTE-BANCI

Banca Transilvania a investit peste 200.000 euro in sucursala din Italia

10 februarie 2014, ora 23:32, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BT Italia_1.JPG
Banca Transilvania a anuntat luni ca a inaugurat oficial Sucursala BT Roma, din Italia, dupa o investitie de peste 200.000 euro, care se adreseaza in special romanilor plecati in strainatate, dar si italienilor.

äInvestitia Bancii Transilvania in ceea ce priveste Sucursala BT Italia este de peste 200.000 euro, care cuprinde amenajarea si dotarea tehnica a sediului. áConceptul sediului din Roma este unul aparte fata de alte locatii ale bancii, tematica fiind <Transilvania>ö, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii bancii.

De asemenea, Banca Transilvania a devenit recent membru al Asociatiei Bancilor din Italia.

"Ideea extinderii bancii noastre in Roma s-a nascut anul trecut, in primavara. Aceasta a fost primita cu entuziasm de toata lumea ľ de la actionari, la angajati. Iata ca, la cateva luni de la acel moment, vedem ca ideea s-a materializat. Speram ca in Italia sa avem succesul din Romania", a declarat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie BT.De asemenea, Omer Tetik, directorul general al BT, a afirmat, in cadrul discursului sau: "Italia este o piata noua pentru noi, o provocare. Romanii de aici au, de acum inainte, prin Banca Transilvania, banca lor".

La inaugurare au mai fost prezenti: Dana Constantinescu, ambasadorul Romaniei in Italia, Roberto Marzanati ľvicepresedintele Consiliului de Administratie al BT, dar si oficialitati locale, colaboratori, clienti ľ romani si italieni. á á

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari banci din Romania, in functie de active. Activitatea BT este organizata pe patru linii principale de business: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formata din 550 de sedii in Romania si Italia, respectiv 1,65 milioane de clienti activi. BT este prima banca din Romania care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, in 1997.

Printre actionarii BT se numara Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al bancii.

In primele noua luni ale anului 2013, Banca Transilvania (BT) a inregistrat unáprofit net in valoare de 240,24 milioane de lei, in scadere fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost de 265,43 milioane de lei.

Citeste si:
Banii si socializarea: Liderii din banking fac jocurile si pe Facebook?á
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 20:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter