FINANTE-BANCI

Banca Transilvania se lanseaza pe segmentul cardurilor contactless

28 februarie 2014, ora 15:58, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BancaTransilvaniar_mare.jpg
Banca Transilvania a anuntat vineri ca a inclus in oferta cardurile contactless, care le permit clientilor sa faca plati de maxim 100 de lei fara a mai introduce codul PIN.

Astfel, Banca Transilvania concureaza pe acest segment cu BCR, BRD, ING Bank si Raiffeisen Bank.

Cardurile de debit BT destinate persoanelor fizice, emise in varianta contactless, sunt urmatoarele: Visa Electron, Mastercard Mondo, Mastercard Direct si Mastercard Gold.

Tehnologia care sta la baza acestor tipuri de carduri permite efectuarea platilor de pana la valoarea de 100 lei sau 20 euro, prin simpla apropiere a cardului de un terminal contactless, fara a mai fi necesara introducerea acestuia in POS, respectiv testarea PIN-ului.Pe langa platile foarte rapide, cardurile contactless pot fi utilizate ca oricare alt card, atat pentru cumparaturi la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la bancomat, cumparaturi online, pentru plata facturilor la bancomat sau la automatele de plati din sediile BT.

Utilizarea unui card contactless nu presupune costuri suplimentare pentru clientii Bancii Transilvania. Taxele si comisioanele cardurilor contactless sunt similare celor pentru cardurile standard, cu exceptia comisionului de emitere a cardului: Visa Electron (15 lei), Mastercard Mondo (15 lei), Mastercard Direct (4 euro). In cazul Mastercard Gold, comisionul nu este modificat, acesta fiind de 50 de lei.

Banca Transilvania are in portofoliu peste 2 milioane de carduri. In functie de volumele de tranzactii generate prin utilizarea cardurilor BT de catre clienti, cota de piata este de 17%. Oferta bancii cuprinde 16 tipuri de carduri, destinate persoanelor fizice si companiilor. Banca are o retea de 18.500 de POS-uri si aproape 900 de bancomate.

Banca Transilvania a inregistrat in 2013 un profit brut de 443,1 milioane lei, mai mare cu 30% fata de aceeasi perioada a anului 2012, respectiv un profit net de 374,9 milioane lei, in crestere cu 17% fata de cel din anul precedent.

Activele
bancii totalizau, la 31 decembrie 2013, 32,066 miliarde de lei, in crestere cu 8,4%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter