- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR BpL vireaza clientilor prima garantata de stat, de 8,6 mil. lei

23 Jul, 10:57 • Redactia DailyBusiness
BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a inceput sa vireze in conturile clientilor sai prima garantata de stat, in valoare totala de peste 8,6 milioane de lei, aferenta anului 2009, au anuntat vineri oficialii bancii.
BCR BpL vireaza clientilor prima garantata de stat, de 8,6 mil. lei

Institutia are peste 134.000 de clienti.

Incepand cu anul 2009, contractele de economisire-creditare beneficiaza de prima garantata de stat de 25% din sumele economisite, prima garantata de stat care poate urca pana la 250 euro (contravaloare in lei), pentru toate categoriile de deponenti.

Totodata, clientii pot obtine un credit in lei cu dobanda mica si fixa pe toata durata contractului, de 5% sau 6% pe an, in functie de tipul de contract ales.

„In plus, pentru cei care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat, micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ”, a declarat Alexandru Ciobanu, presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

BCR Banca pentru Locuinte acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

BCR Banca pentru Locuinte avea incheiate la jumatatea anului 2010 peste 165.000 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ, in valoare de peste 4,6 miliarde de lei, in crestere cu 31% fata de finalul anului trecut

BCR BpL, subsidiara a Grupului BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008.

Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR) Romania, cu 80% din actiuni, si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste, Austria, cu 20% din actiuni.