- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CEC Bank a acordat credite agricole de 52 milioane de lei, incepand cu 1 iunie

22 Jul, 12:09 • Redactia DailyBusiness
CEC Bank a acordat, de la 1 iunie pana in prezent, 32 de credite si scrisori de garantie pentru sectorul agricol, in valoare totala de 52 milioane de lei, a declarat, joi, presedintele institutiei de credit, Radu Ghetea, citat de Mediafax.
CEC Bank a acordat credite agricole de 52 milioane de lei, incepand cu 1 iunie

„De la 1 iunie am luat decizia sa deschidem in toate sucursalele noastre un birou destinat fondurilor europene, iar rezultatele acestei masuri deja se vad”, a spus Ghetea la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture.

El a adaugat ca tot de la 1 iunie CEC Bank are in lucru 230 de proiecte pentru accesarea fondurilor europene din agricultura, cu o valoare totala de 382 milioane de lei.

„Nu toate bancile din Romania sunt dispuse sa acorde credite asa cum am facut-o noi, acordand credite chiar si de 87 de lei. Au fost insa de-a lungul timpului si proiecte de cateva milioane de euro”, a afirmat reprezentantul CEC Bank.

Ghetea a mai spus ca de la lansarea accesarii fondurilor europene si pana in prezent, CEC a acordat peste 22.500 de credite pentrru sectorul agricol, cea mai mare parte fiind in domeniul zootehniei.