FINANTE-BANCI, REAL ESTATE

Doar 20% din locuintele de la bloc luate prin credit sunt in cladiri noi

24 iunie 2014, ora 10:16   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apartament.jpg
Majoritatea achizitiilor facute intre 2007 si 2014 cu ajutorul creditelor imobiliare au fost in blocuri de apartamente (70%), insa doar 20% dintre acestea sunt in cladiri noi, potrivit statisticilor BRD.

De asemenea, 15 % dintre imobilele achizitionate prin credit sunt case, 30% dintre acestea fiind nou-construite.á

Distributia imprumuturilor pe zone geografice scoate in evidenta zona de vest a tarii (Transilvania, Banat, Crisana, Maramures), cu 41% dintre credite, urmata de Bucuresti, cu 19% din credite, Muntenia (exclusiv Bucuresti), cu 24% si Moldova, cu 16%. Valoarea medie a creditelor este de 51.000 de euro.á

Perioada de creditare aleasa de cei mai multi dintre clienti depaseste 20 de ani, 40% dintre finantari fiind acordate pe 30 de ani.áCei mai multi dintre clienti (aproximativ 31%) au intre 25 si 30 de ani, aproape 65% sunt casatoriti si 70% nu au copii.á

43% dintre clientii care au obtinut un credit imobiliar sau ipotecar au venit cu un aport propriu intre 15 si 25%, iar peste 30% dintre solicitanti realizeaza venituri ce depasesc 5.000 de lei net pe luna.

Pentru a stimula vanzarea de credite imobiliare, BRD deruleaza panaápe 19 octombrie o promotie la imprumuturile pentru achizitia de locuinte in lei si euro. Clientii care vor contracta un credit imobiliar in timpul campaniei vor primi garantat un Gift Card in valoare neta de 800 de lei, daca isi domiciliaza venitul intr-un cont BRD, sau de 400 lei, daca nu opteaza pentru aceasta varianta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
paul catalin a spus:
01/07/2014 04:07
Cum este posibil ca sarlatanii din piata imobiliara sa creeze o medie la nivel de Romanie (ex. Un apartament in Bucuresti 2 camere in medie de 45.000 euro, sa mergi in alt judet din tara unde esti dezavantajat de: lipsa locurilor de munca, lipsa transportului Metrorex, tramvaie, spitale, unitati de invatamant, farmacii sau cabinete stomatologice la cine stie cati kilometri distanta, si multe altele) a vanzarilor locuintelor din capitala cu acele locuinte judetene cu diverse deficite.
Cum se poate face aceasta nedreptate fata de ofertantul din capitala, neluandu-se in considerare aceste aspecte vitale si importante?
In concluzie vanzatorul dintr-un anume judet este in mare avantaj ca poate sa vanda la acelasi prŕt un apartament ca cel din capitala.
Vreau sa adresez un exemplu scurt sa vedeti unde este problema: ex. Sa presupunem ca am vandut un apartament cu o suprafata de 70 m2 in Bucuresti cu 3 camere, si vreau sa-mi cumpar in alt judet o locuinta pe care eu o gasesc la aceleasi preturi de Bucuresti sau posibil mai mariůůinseamna ca nu am realizat nimic vanzand in Bucuresti cu multiple avantaje exprimate mai sus si cumparand in alt judet la acelasi prŕt, deci vanzatorul din capitala este cel in pierdere totala. Rezolvarea ar fi ca ofertantii din capitala sa sanctioneze aceasta nedreptate si sa mareasca preturile imobilelor, ca au fost si sunt pacaliti de EXCROCII DIN IMOBILIARE precizand ca de vina este INFLATIA. Dar curios este faptul ca si in capitala inflatia nu este aplicata tuturor vanzarilor, cum ar fi zonele Floreasca, Primaverii, Unirii, Dorobanti, etc.
Deci cine se joaca cu preturile apartamentelor noastre? Deci in concluzie noi suntem PROPRIETARI si nimeni nu trebuie sa ne impuna prŕt de lista. Puneti adevaratele preturi pe locuintele voastre daca nu vreti sa regretati mai tarziu pentru aceasta sarlatanie care vi-o induce agentul sau intermediarul imobiliar, nu va lasati pacaliti si influentati de ei.
Daca sunteti deacord cu mine uniti-va sa distribuim acest material informativ mai multor vanzatori sau prin distributia pe internet prin diverse postari.
SUCCES!
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Sambata, 21 Aprilie 2018, 02:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter