FINANTE-BANCI

EximBank incheie 2013 cu un profit net de 4 ori mai mare

24 februarie 2014, ora 13:46, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Traian_Halalai-taiata.jpg
EximBank a incheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare fata de 2012, potrivit datelor financiare preliminare publicate luni de catre oficialii bancii.


Traian Halalai (foto), presedintele EximBank, a mentionat ca, in 2013, banca si-a majorat expunerea totala cu 30% fata de anul anterior, pana la circa cinci miliarde de lei, operand cu o retea extinsa de unitati, dar cu 10% mai putin personal .

Pe parcursul anului trecut, EximBank a deschis patru noi unitati teritoriale la Galati, Pitesti Ploiesti si Targu Mures.
öCredem ca este important de subliniat si faptul ca expunerea bancii pe segmentul de finantare/creditare s-a majorat anul trecut cu 60% fata de decembrie 2012, pana la aproape 2 mld. lei, mult accelerata fata de cea a garantiilorö, a mai spus Traian Halalai.

Pe parcursul ultimului an, banca si-a extins portofoliul de clienti incheind acorduri financiare cu unii dintre cei mai reprezentativi jucatori din economie precum Alro, Antibiotice Iasi, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere, Adrem Invest sau Romcab.EximBank a incheiat acorduri financiare in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu Alro SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, pentru finantarea activitatii curente si emiterea de scrisori de garantie bancara si acreditive pentru contractele incheiate de companie.

Oficialul EximBank a mentionat ca, la nivel de strategie, in 2013, focusul s-a mutat de pe achizitia de titluri de stat catre finantarea economiei, iar banca va continua sa se concentreze tot pe accelerarea creditarii.

öAnul acesta vom pune accentul pe sustinerea activitatilor de productie, iar companiile cu acest obiect de activitate vor reprezenta un grup tinta de clienti caruia ii vom acorda o importanta sporita. Vom continua desigur sa sustinem exportatorii actuali si potentialii exportatoriö, a explicat presedintele EximBank.

El a adaugat ca procesul de extindere a retelei va continua - tinta fiind ca, pana la finele lui 2014, EximBank sa opereze circa 20 de unitati, fata de 12 la finele anului 2012, in paralel fiind urmarita si optimizarea costurilor pentru retea, odata cu reducerea cheltuielilor administrative prin relocarea unor unitati.

Sucursala Bucuresti a EximBank si Centrala bancii functioneaza, din octombrie 2013, intr-un nou sediu situat pe strada Barbu Stefanescu Delavrancea, respectiv Palatul Kiseleff.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 16:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter