- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fonduri europene: Scrisoarea de confort este obligatorie din februarie

21 Feb, 13:34 • Redactia DailyBusiness
Incepand din februarie 2011, prezentarea scrisorii de confort la depunerea proiectelor este obligatorie pentru toate proiectele a caror cofinantare privata a cheltuielilor eligibile reprezinta cel putin 100.000 euro, au anuntat luni oficialii UniCredit Tiriac Bank.
Fonduri europene: Scrisoarea de confort este obligatorie din februarie

Scrisoarea de confort serveste ca document justificativ de garantare a capacitatii financiare a beneficiarului de a implementa proiectul.

UniCredit Tiriac Bank precizeaza ca potentialii beneficiari de fonduri europene tribune sa depuna la banca scrisoarea de confort inainte ca studiul de fezabilitate si cererea de finantare sa fie finalizate.

Banca va emite scrisoarea de confort in urma analizei specifice si a aprobarii facilitatilor dedicate proiectelor cu finantare europeana (credit punte, scrisoare de garantie bancara, credit de investitii etc).

Modelul scrisorii de confort este unic pentru toate programele operationale finantate prin instrumente structurale (POSCCE – Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, POR – Programul Operational Regional, POSDRU – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, etc), iar valoarea facilitatilor aprobate in baza carora se va emite scrisoare de confort va acoperi minimum cofinantarea privata a cheltuielilor eligibile si cheltuielile neeligibile ale proiectului.

UniCredit Tiriac Bank a acordat, in 2009 si 2010, facilitati bancare de peste 360 de milioane de lei pentru aproximativ 150 de proiecte cu fonduri nerambursabile.