- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Inca un service auto cere insolventa Euroins pentru a recupera daunele neachitate

06 Jan, 00:06 • adrian.mihaltianu
Compania Top Auto Grup din Brasov cere insolventa companiei de asigurari Euroins Romania Asigurare-Reasigurare, ca urmare a neachitarii unor daune in valoare de circa 60.000 de lei, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii service-ului auto.
Inca un service auto cere insolventa Euroins pentru a recupera daunele neachitate

Dosarul a fost [url= http://tmb.ro/index.php/dosare_ecris?id_dosar=300000000457142]inregistrat la Tribunalul Bucuresti[/url] pe data de 3 ianuarie 2012 si are ca prim termen de judecata data de 2 aprilie 2012.

Dan Sava, directorul general al Top Auto Grup, a spus ca a dat in judecata societatea Euroins deoarece are de recuperat creante in valoarea de aproximativ 60.000 de lei, acestea fiind acumulate din februarie 2011 pana in prezent.

Contactati de DailyBusiness.ro, reprezentantii Euroins nu au comentat informatiile pana in momentul publicarii materialului.

„Am facut acest pas pentru ca modul in care Euroins trateaza un astfel de parteneriat este devalorizant pentru noi”, a declarat Sava.

El a adaugat ca a dorit sa ajunga la o intelegere cu Euroins inainte sa recurga la instanta, insa asiguratorul a cerut reducerea datoriei cu 10-15% pentru a o plati, iar Top Auto Grup nu a acceptat sa i se plateasca mai putin si a refuzat „oferta”.

„Eu le-am si spus ca in felul acesta isi pierd colaboratorii”, a subliniat Dan Sava.

Directorul general al Top Auto Grup a precizat ca dupa ce a cerut in instanta insolventa Euroins, societatea a facut, pe 4 ianuarie, o [b]prima plata in valoare de circa 25.000 de lei[/b]. Astfel, Euroins mai are de plata aproximativ 35.000 de lei.

Conform lui Sava, service-ul a mai avut probleme cu Euroins si in urma cu circa 2 ani, cand a avut de recuperat de la asigurator 100.000 lei. Atunci nu s-a ajuns in instanta.

Acesta a mai precizat ca s-a mai confruntat cu intarzieri de plata si din partea altor societati de asigurari dar s-au rezolvat pe cale amiabila, Euroins fiind prima companie cu care se judeca.

„Au mai fost intarzieri si din partea altor asiguratori, dar am discutat si s-au rezolvat. S-au facut plati esalonate. Pana in prezent nu am dat in judecata alte companii”, a declarat directorul general al Top Auto Grup.

Euroins a mai fost atacata in instanta si de alte service-uri, precum [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/asiguratorul-euroins-atacat-in-instanta-de-service-uri-auto-70619/]Radcar Autoserv[/url] din Ploiesti si [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/un-service-auto-cere-insolventa-asiguratorului-euroins-vezi-cati-bani-are-de-recuperat-65906/]Meridian Vest[/url] din Bucuresti.

Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

Actionarii asiguratorului sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 89,09% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 10,91% din capitalul social.

Grupul bulgar Eurohold a intrat in structura actionariatului Euroins (fosta Asitrans) in 2007, dupa ce a platit 12,5 milioane de euro pentru 75% din actiunile companiei.

In 2010, subscrierile companiei s-au majorat la 301,02 milioane de lei, de la 281,13 milioane de lei in anul precedent, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Compania Top Auto Grup, infiintata in anul 1997, a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 7,03 milioane de lei si un profit net in valoare de 6.072 lei, potrivit datelor publicate pe Ministerul Finantelor Publice.