- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Inspectoratul de Stat in Constructii a trecut in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului

18 May, 09:11 • Redactia DailyBusiness
Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a fost trecut de Guvern, prin ordonanta de urgenta, din coordonarea premierului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, procedura de transfer urmand sa fie incheiata in termen de 15 zile.
Inspectoratul de Stat in Constructii a trecut in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului

Pana in prezent, Inspectoratul de Stat in Constructii a functionat in subordinea Guvernului si a fost coordonata de catre un consilier de stat al primului-ministru, scrie Mediafax.

In urma transferului, ISC va fi finantat prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar protocolul de predare-primire care va fi incheiat in termen de 15 zile va cuprinde prevederile bugetare, executia bugetara pana la data preluarii, precum si structurile de personal preluate.

Transferul este argumentat in ordonanta de urgenta prin faptul ca activitatile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au aplicabilitate la nivelul intregului teritoriu, dar institutia nu dispune de structuri proprii in teritoriu de monitorizare, control si evaluare, precum si de culegere a informatiilor din piata constructiilor.