- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Tot mai multe banci trec \”pragul\” dobanzii de 10% la depozite in lei

02 May, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Nevoia de lichiditati a bancilor le-a determinat sa majoreze costurile la care atrag economiile de la clienti, in ultimele saptamani aparand pe piata niveluri de bonificatii de peste 10%. Vineri, Banca Comerciala Carpatica a anuntat majorarea dobanzilor cu maturitati de 3,6 si 12 luni, pana la niveluri de 10,25%/an.
Tot mai multe banci trec \pragul\ dobanzii de 10% la depozite in lei

Cele mai mari majorari, de un punct procentual, au fost operate de banca in cazul depozitelor Pensia Plus cu maturitate la un an, noile bonificatii fiind de 9,5%/an.

Cele mai mari bonificatii, de 10,25%, sunt oferite de Carpatica pentru depozitul Sibiu, pe termen de 3 luni, in cazul caruia dobanda a crescut cu 0,25 puncte procentuale. La depozitele deschise pe o perioada de 6 luni dobanda a crescut cu 0,5 puncte, pana la 10%.

Saptamanile trecute, Intesa Sanpaolo si Piraeus Bank au anuntat la randul lor majorarea dobanzilor la depozite pana la niveluri ce ating chiar 11%, acesta fiind noul plafon superior al bonificatiilor din piata, dupa ce majoritatea institutiilor financiare crescusera bonificatiile la lei pana la 10%, pe fondul nevoii de lichiditate.