- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Proiect incredibil al Google: Vorbesti in telefon si asculti imediat traducerea in alta limba

08 Sep, 15:03 • Redactia DailyBusiness
Eric Schmidt, CEO al Google, a uimit miercuri printr-o demonstratie live a unei aplicatii destinata telefoanelor mobile Android ce permite traducerea in timp real a cuvintelor rostite dintr-o limba in alta limba. Cum functioneaza aplicatia "Conversations"?
Proiect incredibil al Google: Vorbesti in telefon si asculti imediat traducerea in alta limba

Sa spunem ca ajungeti in Germania, intr-un magazin, si doriti sa cumparati o haina insa nu stiti limba locala si vanzatorul nu stie engleza. Folosind aplicatia instalata pe smartphone-ul Android, vorbesti „in telefon” si acesta traduce aproape simultan, din engleza in germana, „vocea” telefonului putand fi ascultata si la volum mare, pe speaker. Astfel, poti purta un dialog cu intarziere de doar cateva secunde cu vanzatorul si poti afla informatii utile despre haina dorita.

In prezent aplicatia nu este lansata, dar oficialii Google subliniaza ca aceasta va intra in magazinul online de aplicatii Android „in urmatoarele luni”.

Aplicatia, scrie presa internationala, reactioneaza foarte rapid la vocea umana desi a avut cateva erori. Astfel, au fost necesare trei incercari pana cand „vocea din interiorul mobilului” sa traduca corect „what color” (ce culoare – n.r.), din engleza in germana.

Dupa ce Google a introdus pe piata Google Translate dar si Google Voice Search, Schmidt spune ca „acesta era pasul normal pentru viitor – traducerea conversationala live, vorbita”.

Google Voice Search ajuta utilizatorii sa realizeze cautari pe mobil prin voce, in loc de a tasta. De asemenea, sistemul este folositor si pentru a gasi anumite puncte de interes – de exemplu, in cadrul unor aplicatii, utilizatorii pot rosti „arata-mi drumul spre muzeul de arte” si aplicatia ce foloseste sistemul Google marcheaza traseul dorit de utilizator.

Considerati ca era „apasarii pe butoane” se apropie de sfarsit, in favoarea comenzilor vocale?