- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Roaming: Vodafone Romania aplica ieftiniri si introduce tarifarea la secunda

14 Aug, 14:22 • Redactia DailyBusiness
Vodafone Romania va reduce din 18 septembrie tarifele de roaming, pentru apelurile in statele membre ale Uniunii Europene si in alte tari din Aria Economica Europeana (EEA), precum Elvetia sau Norvegia, au anuntat joi reprezentantii companiei.
Roaming: Vodafone Romania aplica ieftiniri si introduce tarifarea la secunda

Astfel, atat abonatii Vodafone, cat si utilizatorii cartelei Vodafone vor plati pentru apel efectuat catre orice destinatie din Uniunea Europeana 0,46 Euro/min fara TVA, fata de 0,49 Euro/min fara TVA, iar pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene vor plati 0,22 Euro/min fara TVA, fata de de 0,24 Euro/min fara TVA

De asemenea, operatorul de telefonie mobila va introduce din 16 septembrie tarifarea la secunda, dupa primul minut, pentru apelurile in roaming taxate cu Eurotarif (apelurile efectuate si primite in Uniunea Europeana si in spatiul EEA) sau cu optiunea Vodafone Passport.

Tarifarea la secunda dupa primul minut se aplica pentru utilizatorii Vodafone Passport, in toate tarile incluse in acest program si pentru apelurile Vodafone World primite si initiate in cadrul Uniunii Europene, precum si in Elvetia, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia.

Apelurile efectuate din statele Uniunii Europene catre alte destinatii internationale, sau apelurile primite din alte zone Vodafone World decat cele mentionate, vor fi taxate in continuare prin rotunjire la minut.

Reducerea tarifelor de roaming ale Vodafone va avea loc cu doua saptamani inaintea termenului limita impus de Uniunea Europeana.

Operatorii de telefonie mobila din Romania tarifeaza la minut, in prezent, apelurile in roaming efectuate si primite in Uniunea Europeana si in spatiul EEA.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group, avea 9,25 milioane de clienti, la 30 iunie 2008. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 26 de tari si retele partenere in alte 40 de tari. La 30 iunie 2008, Vodafone avea 269 milioane de clienti in intreaga lume.