- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ubisoft Romania ia in calcul deschiderea unui nou studio la Iasi in 2009

14 Nov, 15:02 • mihaela.tudorancea
Producatorul de jocuri video Ubisoft Romania ar putea deschide anul viitor inca un studiou de creatie, dupa cel deschis anul acesta la Craiova, potrivit reprezentantilor companiei.
Ubisoft Romania ia in calcul deschiderea unui nou studio la Iasi in 2009

„Luam in considerare deschiderea de noi studiouri si in alte orase din tara. Iasi ar putea fi o oportunitate foarte buna. Am participat la niste targuri de joburi acolo si candidatii sunt foarte buni. Vom decide acest lucru in primavara dupa ce vedem cat de bine merge studioul deschis in urma cu cateva luni la Craiova”, a declarat pentru DailyBusiness Sebastien Delen, managing director la Ubisoft.

Potrivit acestuia, studioul deschis in Craiova are in prezent 20 de angajati, urmand sa ajunga la 50 pana la sfarsitul acestui an.

„Doar investitia in hardware, tehnologie si angajati atunci cand deschizi un nou studio ajunge la peste 100.000 de euro. Investitia totala este mult mai mare”, a precizat Delen.

Ubisoft Romania a incheiat anul trecut cu un profit net de aproape 470.000 de euro, la afaceri de 12,6 mil. euro.

Ubisoft are echipe de dezvoltare in 27 de tari si distribuie jocuri in 55 de tari la nivel mondial. Compania are un studio de creatie in Bucuresti, deschis in urma cu 16 ani si unul in Craiova, deschis acum cateva luni.