LIFESTYLE

Primul muzeu non-profit al experimentelor din Romania

21 mai 2015, ora 11:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1. light island.jpg
Asociatia pentru Formare si Technorama Science Center lanseaza miercuri proiectul "Casa Experimentelor", co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Evetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Casa Experimentelor este prima expozitie stiintifica non-profit din Romania, avand ca scop principal cresterea nivelul de educatie prin stimularea interesului pentru stiinta la copii si tineri. Sediul Casa Experimentelor este in Calea Vitan nr. 242, sector 3, Bucuresti.

Conceptul Casei Experimentelor se bazeaza, ca si metoda, pe tendinta copiilor de a se juca, mai mult decat de a citi. Acestia vor putea experimenta personal fenomenele stiintifice din diferite domenii: mecanica, fizica, chimie, meteorologie, geografie, sanatate, matematica.

Conform statisticilor, rezultatele obtinute de elevi la examenul de bacalaureat arata ca nivelul educatiei scade dramatic in Romania, in 2014 inregistrandu-se o promovabilitate de sub 60% (conform Edu.ro). Una dintre cauze este reprezentata de lipsa unei conexiuni dintre teoria predata in scoala si aspectele practice care au o explicatie stiintifica. Casa Experimentelor va raspunde acestor nevoi contribuind la cultivarea talentelor si mintii tinerei generatii pentru stiinta. Avand sustinerea Elvetiei, prin Programul de cooperare elvetiano-roman, se urmareste implementarea in Romania a metodelor de invatare deja testate si apreciate in majoritatea tarilor civilizate si totodata diminuarea diferentelor educationale, economice si culturale intre orase si zonele periferice din tara.

Saptamana viitoare va fi lansat  website-ul casaexperimentelor.ro, un prim pas in proiect. Accesul pentru vizitarea Casei Experimentelor se va realiza gratuit incepand cu luna ianuarie 2016 pe baza de programari online care se vor putea efectua chiar din ziua lansarii website-ului.

Primul an de functionare al Casei Experimentelor are ca tinta aducerea a peste 30.000 de elevi (clasele 0-12), 1000 de profesori si 9.000 de familii (27.000 de persoane) din Bucuresti si Judetul Ilfov.

In viitor, se doreste extinderea proiectului si achizitionarea a doua autocare, care sa faciliteze accesul copiilor din afara Bucurestiului.

Parteneriatul creat in proiect este format din: Asociatia pentru Formare – Partener coordonator si Technorama Science Center – Partener Elvetian. Proiectul mai este sustinut de Scoala nr. 79, Colegiul National Emil Racovita, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Colegiul Tehnic Mircea cel Batran si ADOR Copiii, Asociatia familiilor adoptive. 

Suma aprobata este 236.029 franci elvetieni, din care 92,66% sunt alocati partenerului coordonator si 7,78% alocati partenerului elvetian. Contributia proprie a Asociatiei pentru Formare este de 84.970 franci elvetieni in numerar, din donatii, sponsorizari si contributii din impozitul pe venituri (2%). Toate veniturile din alte activitati taxate (de exemplu: taxa foto – video, taxa organizare petreceri pentru copii etc.) derulate in Casa Experimentelor, vor fi reinvestite in dezvoltarea centrului stiintific.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 27 Septembrie 2020, 10:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter