- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Dolce: GspTV cere prea mult pentru prea putin

08 Aug, 00:01 • andra.gheorghe
Negocierile purtate de operatorul TV prin satelit Dolce pentru introducerea in grila a postului GspTV, care transmite meciuri din Liga I de fotbal, s-au lovit deocamdata de faptul ca "preturile solicitate de detinatorii drepturilor sunt nerezonabile", conform reprezentantilor Dolce, care spun ca, pe de alta parte, abonatii nu sunt interesati sa plateasca in plus pentru a vedea meciurile.
Dolce: GspTV cere prea mult pentru prea putin

„Suntem interesati sa introducem canalul GspTV in grila de programe Dolce. Am inceput negocierile cu detinatorii drepturilor de difuzare, in prezent acestea fiind in derulare, insa deocamdata consideram ca preturile solicitate sunt nerezonabile”, au spus reprezentantii Dolce, care este o divizie a Romtelecom cu peste 500.000 de abonati.

Oficialii operatorului au precizat ca introducerea postului respectiv in grila ar necesita cresterea valorii abonamentului.

„Pentru a putea satisface pretentiile RCS&RDS privind sumele cerute pentru includerea GspTV in grila de programe Dolce, am fi nevoiti sa majoram pretul abonamentelor noastre, iar aceste sume s-ar regasi in costurile pe care clientii nostri ar trebui sa le plateasca. Insa, din studiile noastre reiese ca majoritatea clientilor Dolce nu sunt interesati sa plateasca o taxa suplimentara doar pentru a viziona meciurile„.

Oficialii au adaugat ca oricum, toti clientii Dolce pot viziona cele mai importante meciuri de fotbal din Liga I, care vor fi transmise pe Antena 1, canal inclus in pachetul de baza al operatorului, urmarind cele mai bune meciuri din Liga 1 fara sa plateasca in plus si fara sa fie nevoiti sa achizitioneze pachete suplimentare de servicii.

Oficialii Dolce nu au oferit informatii suplimentare referitoare la pretentiile financiare ale reprezentantilor RCS&RDS si Intact – companiile care detin drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1.

Reprezentantii postului de televiziune care transmite meciurile Ligii I se afla in negocieri si cu operatorul telecom UPC, ai carui reprezentanti au declarat pentru DailyBusiness. ro ca „dorim sa ajungem la un acord (nr: pentru transmiterea GspTV) in conditiile in care acesta nu va avea ca efect o crestere nejustificata a abonamentului, care ar fi greu de suportat de catre clientii nostri”.

Saptamana aceasta, Consiliul National al Audiovizualului a atras atentia, printr- o scrisoare adresata reprezentantilor GspTV, pentru accelerarea negocierilor cu operatorii telecom, in ideea in care 70% dintre abonatii din Romania sa aiba acces la meciurile Ligii 1.

Reprezentantii GspTV nu au putut fi contactati pentru alte informatii referitoare la acest subiect.