- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Faza Saptamanii: PR de geniu sau grobianism? Lucian Mandruta a socat audienta la PR Forum

26 Mar, 18:57 • andra.gheorghe
Lucian Mandruta a fost unul dintre vorbitorii invitati la evenimentul dedicat relatiilor publice locale, PR Forum. Speech-ul omului de televiziune, cu activitati si in zona PR-ului, a fost scurt, foarte dur (calificand discursurile antevorbitorilor drept "bullshit"), cu un mesaj repetitiv, "Paine si Circ", numele noului show pe care il prezinta la Antena 1.
Faza Saptamanii: PR de geniu sau grobianism? Lucian Mandruta a socat audienta la PR Forum

Interventia lui Lucian Mandruta in dezbaterea de la PR Forum, care a durat aproximativ 10 minute, a inceput cu o palma puternica in masa si a parut a fi mai degraba o campanie neconventionala de promovare intreprinsa de omul de televiziune pentru noul show pe care il prezinta la Antena 1, „Paine si circ”.

Interventia sa a fost insa criticata. „Grobian, mitocan si lipsit de tact, Mindruta are problema pe care o au aproape toti jurnalistii care trec in PR: continua sa se creada buricul pamantului”, scrie un participant la eveniment, gazduit de blogul Reportervirtual.ro.

„Lucian Mandruta a fost invitat ca speaker la PR Forum 2010 si s-a purtat ca un saltimbanc. […]Personal, mi s-a parut un nesimtit si daca eu as fi fost organizatorul si mi-ar fi facut mie o faza ca asta nu l-as mai fi invitat in veci niciunde”, scrie si jurnalistul Emilian Nedelcu pe blogul micromoft.ro, unde exista de altfel si un clip video cu interventia lui Mandruta.

PR-istii au venit cu mic, cu mare, la PR Forum ca sa se puna in tema cu cele mai fierbinti tendinte din industrie, sa se sfatuiasca intr-ale comunicarii si sa afle de la cei mai buni dintre ei cum sa se comporte cu online-ul, acum cand batranul print bate in retragere.

Pe subiect, la intrebarile moderatorului, Mandruta a opinat ca discutiile despre moartea presei tiparite sunt „bullshit”, iar mediul pe care vine informatia nu conteaza – pentru ca diferenta o face continutul.

Omul de televiziune a preferat sa fie dezinvolt si sa interactioneze cu audienta, sa afirme ca detine o firma de PR, cu care ar putea „fura clientii” celor prezenti in sala, si sa aminteasca, repetitiv, de emisiunea „Paine si Circ” pe care o prezinta la Antena 1. El a fost aplaudat la incheierea interventiei.

Cum comentati interventia lui Mandruta intr-un eveniment corporate?