- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Publicis face shopping in Brazilia

02 Aug, 13:34 • Redactia DailyBusiness
Publicis Groupe a achizitionat agentia digitala braziliana AG2. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost dezvaluiti, scrie brandrepublic.com.
Publicis face shopping in Brazilia

Businessul de digital al grupului Publicis se numeste Publicis Modem, iar dupa aceasta tranzactie isi va schimba denumirea in AG2 Publicis Modem

Publicis Modem are in prezent 1.400 de angajati si peste 40 de birouri in intreaga lume.

Cesar Paz, directorul executiv al AG2, va continua sa conduca agentia, dar va raporta catre Orlando Marques, directorul executiv al Publicis Brazilia.

Achizitia face parte din strategia Publicis Groupe de a investi in digital. Activitatea digitala din Brazilia a crescut cu cel putin 40% in fiecare an, intre 2004 si 2008, conform previziunilor ZenithOptimedia.

Lansata in 1999, AG2 are sediul in Porto Alegre, cu birouri in Sao Paulo si Pelotas. Agentia are clienti mari, inclusiv General Motors si una dintre cele mai mari banci din Brazilia, Bradesco, si are aproximativ 170 de specialisti de comunicare.

Publicis Groupe are apropae 750 de angajati in Brazilia. Grupul este prezent prin brandurile sale Publicis Worldwide, Saatchi & Saatchi, Leo Burnett, VivaKi (Digitas, Razorfish, Starcom MediaVest Group, ZenithOptimedia), si MS & L Group.

Profitul Publicis Groupe a crescut pana la 213 milioane de euro in primele sase luni sin acest an, de la 167 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, vanzarile grupului s-au majorat cu 15%, pana la 2,54 miliarde de euro.