- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Time Warner isi mareste participatia la CME, proprietarul Pro TV

03 Mar, 18:28 • Redactia DailyBusiness
Grupul de media Time Warner a cumparat un pachet de actiuni reprezentand 5,5% din actiunile Central European Media Enterprises (CME), pentru 60,3 milioane de dolari, majorandu-si astfel participatia la 34,4%, potrivit Reuters.
Time Warner isi mareste participatia la CME, proprietarul Pro TV

Time Warner a cumparat 3,12 milioane de actiuni.

Prin aceasta tranzactie, gigantul american detine 47% din actiunile care dau drept de vot.

Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro-TV, a inregistrat anul trecut in Romania venituri pe broadcast de 157,4 milioane de dolari, fata de 175,4 milioane de dolari in 2009.

La nivel de grup, veniturile nete ale CME au urcat anul trecut cu 8,1%, la 737,1 milioane de dolari, de la 681,9 milioane de dolari in 2009.

De asemenea, CME a trecut pe profit anul trecut, cu un castig net de 100,1 milioane de dolari, fata de pierderea de 97,1 milioane de dolari din 2009

CME detine posturi de televiziune in Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action si Ring.bg), Croatia (Nova TV si Doma), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport si MTV Czech), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania), Slovacia (TV Markiza si Doma) si Slovenia (POP TV, Kanal A si POP Brio).