- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Veniturile Publicis au crescut cu 11% in T1, pana la 1,29 mld. $

21 Apr, 10:52 • Redactia DailyBusiness
Publicis Groupe, ce detine agentiile Leo Burnett si Saatchi&Saatchi, a inregistrat in primul trimestru al anului venituri de 1,29 miliarde de euro, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului 2009, evolutie sustinuta atat de business-ul din America de Nord si Europa, cat si de cresterea semnalata pe segmentul activitatilor digitale, relateaza Bloomberg.
Veniturile Publicis au crescut cu 11% in T1, pana la 1,29 mld. $

In intervalul ianuarie-martie 2009, veniturile au totalizat 1,16 miliarde de euro.

Operatiunile de pe segmentul digital si business-ul aferent pietelor emergente au atras peste 48% din vanzarile primului trimestru. Compania are ca target pe termen mediu cresterea acestei ponderi la 65%.

Publicis, a treia companiei de publicitate din lume, care are in portofoliul de clienti nume precum Microsoft si Walt Disney, vrea sa isi dubleze operatiunile din China pana in 2013 si sa continue politica de achizitii in domeniul digital, potrivit lui Maurice Levy, CEO-ul Publicis.

Levy a anuntat ca isi pastreaza intentia de a renunta la functia de CEO dupa ce contractul ii va expira la sfarsitul anului 2011. El nu a anuntat inca cine il va inlocui in functie, relateaza sursa mentionata.