- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Romania, pe locul al doilea intr-un top al tarilor de unde sunt lansate atacuri informatice

29 Mar, 09:59 • Redactia DailyBusiness
Romania se afla pe locul al doilea intr-un top al tarilor de unde sunt lansate atacuri informatice pentru obtinerea de date, realizat de Symantec, care afirma ca 21,1% dintre tentativele inregistrate in lume au originea pe computere din Romania, relateaza Sunday Times in editia online.
Romania, pe locul al doilea intr-un top al tarilor de unde sunt lansate atacuri informatice

Conform companiei de securitate informatica Symantec, Romania – in cazul careia majoritatea tentativelor par a fi incercari de fraude comerciale – este devansata de China, cu 28,2 % din atacurile asupra computerelor, si este urmata de Statele Unite, Taiwan si Marea Britanie, scrie Mediafax.

„Capitala sponajului cibernetic mondial” s-a dovedit insa a fi orasul Shaoxing, din estul Chinei, de unde sunt lansate 21,3%dintre atacurile inregistrate la nivel mondial, multe dintre acestea vizand experti in politica de aparare si activisti pentru drepturile omului, ceea ce sugereaza o posibila implicare a statului.

Symantec a urmarit 12 miliarde de mesaje electronice pentru realizarea topului.

„Spionajul informatic” recurge la mesaje electronice insotite de
documente aparent legitime, a caror deschidere duce insa la infectarea computerului. „Scopul final este obtinerea accesului la date sensibile sau la sistemele interne, prin vizarea unor persoane sau companii”, precizeaza raportul Symantec.