- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Preturile terenurilor din Capitala s-au intors la nivelul din 2004

26 Apr, 13:45 • Redactia DailyBusiness
Preturile terenurilor din Capitala s-au intors in 2010 la nivelul din 2004, exceptie facand doar anumite zone, unde reducerile au fost mai putin semnificative, potrivit celui mai recent studiu al companiei The Advisers/Knight Frank.
Preturile terenurilor din Capitala s-au intors la nivelul din 2004

Printre zonele in care preturile s-au depreciat mult mai putin se numara Calea Floreasca-Barbu Vacarescu, unde cererea a ramas mare, iar valoarea terenurilor este cu circa 50% peste nivelul din 2004. Specialistii companiei de consultanta considera ca in urmatoarea perioada tipul cumparatorilor de terenuri se va diversifica, iar dezvoltatorii de birouri vor fi si ei interesati de achizitii pe acest segment.

Potrivit studiului companiei de consultanta cea mai importanta schimbare de pe piata terenurile a fost atitudinea mai flexibila a bancilor fata de finantarile corporate din real estate. Pe de alta parte contractele de credit semnate in anii trecuti pute presiune pe dezvoltatorii care au cumparat terenuri in 2003-2008 si care nu au reusit sa isi materializeze planurile de investitii din cauza crizei.

Situatia ii determina pe acest proprietari de terenuri sa fie extrem de flexibili cand vine vorba de vanzari ale terenurilor, acceptand chiar parteneriate sau procente din produsele viitoare pentru terenurile din portofoliu. De asemenea vanzarea unor bucati din portofoliu este o practica in aceasta perioada.