- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Ablon a mai pierdut 1 mil. euro din valoarea proiectelor imobiliare din Romania in S1

28 Aug, 17:09 • Redactia DailyBusiness
Valoarea proiectelor imobiliare pe care grupul Ablon are in plan sa le dezvolte pe plan local a scazut in primul semestru din acest an cu 1 mil. euro, pana la 59 mil. euro, potrivit raportului financiar al grupului. Aceasta depreciere usoara vine dupa ce la finalul anului trecut compania si-a ajustat evaluarile, iar proiectele din Romania s-au devalorizat cu peste 40 mil. euro. Acestea au fost evaluate la 60 mil. euro, fata de 104 mil. euro la finalul lui 2008.
Ablon a mai pierdut 1 mil. euro din valoarea proiectelor imobiliare din Romania in S1

In raportul financiar semestrial al companiei se mentioneaza ca niciunul din cele 6 proiecte din capitala nu vor demara, pana cand situatia economica nu se va revigora. Printre proiectele le are pe plan local se numara Sunset Residence, Airport City sau Mogosoaia Residence.

In raport se mentioneaza de asemenea ca grupul a avut un castig la inventar, bazat pe deprecierea leului, de 0,8 mil. euro.

Veniturile brute ale grupului, care momentan are proprietati producatoare de venituri doar in Budapesta si Praga, au crescut cu 56% pana la 14,4 mil. euro. Cresterea a fost determinata in special de vanzarea a 37 de unitati locative cu peste 5 mil. euro in proiectul Viva din Praga.

Veniturile din chirii au scazut cu 5,6% in primul semestru al anului pana la 8,7 mil. euro.

Compania a inregistrat si profit operational in acest an, in special ca urmare a castigurilor din schimbul valutar.

Un alt investitor care a raportat scaderi ale valorii proiectelor de pe plan local este Atrium European Real Estate, care detine Militari Shopping Center. Valoarea de piata a proiectului a scazut cu peste 6,5 mil. euro fata de evaluarea de la finalul anului, pana la 72,3 mil. euro. Deprecierile sunt insa valabile pentru intreaga piata.