- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Anul rezidential 2012 vazut de un dezvoltator: Fluctuatii de 3-5% ale preturilor

09 Jan, 00:01 • cristina.mihai
2011 a fost un an al stagnarii din punct de vedere al vanzarilor. In 2012 vor fi variatiuni de plus sau minus 3-5% fata de preturile actuale, ceea ce inseamna mici schimbari fata de momentul actual, a spus Ionut Negoita (foto), proprietarul Rin Group, companie care a dezvoltat cateva mii de locuinte in Bucuresti.
Anul rezidential 2012 vazut de un dezvoltator: Fluctuatii de 3-5% ale preturilor

Legat de efectele situatiei actuale din Europa in Romania, Negoita spune unul dintre acestea este lipsa creditarii din partea bancilor, iar un al doilea ar fi reticenta clientilor, datorata informatiilor din media si din piata bancara.

„Una dintre prioritatile anului 2012 se refera la cladirea de mall cu birouri pe care am inceput-o in apropierea ansamblului rezidential Confort City. Pentru ca locuintele de acolo s-au vandut bine, am hotarat sa contruiesc un bloc turn, P+13, unde voi pune la dispozitia celor interesati apartamente de vanzare”, spune Negoita.

Fratii Negoita au anuntat inca din 2010 ca au regandit proiectul de birouri si centru comercial de langa proiectul rezidential Confort City din Capitala. La aceea data, proiectul ar fi urmat sa cuprinda o unitate medicala privata si locuinte. Anterior, omul de afaceri a pus pe stand-by temporar planurile, insa acum reia intentiile de a construi locuinte.

Initial, constructia a demarat in primavara lui 2008, iar cele doua corpuri de cladiri au ajuns la etajul 3-4 in momentul stoparii lucrarilor. Conform proiectului, cele doua cladiri vor avea P+4 etaje, respectiv P+13.

Oamenii de afaceri au mai facut o schimbare importanta in anii trecuti au tranformat o parte din camerele hotelul Rin Grand in locuinte, care acum sunt pe piata.

„Pentru 2012,ne-am asumat ca principal obiectiv de business terminarea vanzarilor de apartamente din cadrul ansamblului RIN Grand Residence. In functie de oportunitatile ce ar putea aparea in primele 6 luni ale anului vom decide si daca initiam noi proiecte”, conchide Negoita.

Alti dezvoltatori importanti de locuinte din Capitala sau zone limitrofe sunt Adama, Opus Land sau Green City.