- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Blaga: Nu vom cumpara locuinte de la dezvoltatori

22 Jul, 15:02 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca ministerul pe care il conduce nu va achizitiona, pe perioada mandatului sau, locuinte de la dezvoltatori, unul dintre motive fiind pretul ridicat al acestora.
Blaga: Nu vom cumpara locuinte de la dezvoltatori

Declaratia vine in contextul in care, luna aceasta, seful departamentului de infrastructura din PSD, senatorul Sorin Bota, a declarat ca partidul cauta solutii pentru relansarea sectorului constructiilor, prin care ANL-ul sa preia o parte din proiectele imobiliare aflate in acest moment in colaps.

„Cat voi fi ministru nu voi cumpara locuinte de la dezvoltatori, din foarte multe motive. (…) Dupa ce criterii cumperi si de la cine?”, a spus Blaga, citat de Mediafax.

El a adaugat ca locuintele ar fi „relativ scumpe”.”Aici platesti si terenul, si bransamentele, tot”, a afirmat Blaga.

Ministrul a adaugat ca ANL este un program social, pretul de vanzare fiind de circa 40.000 de euro pe locuinta standard.

„Pretul il stabilesc evaluatorii autorizati contactati de autoritatile publice locale (…) Nu dorim niciun profit. ANL nu este societate comerciala care sa-si propuna profituri”, a mai spus ministrul.

El a afirmat ca ministerul a alocat in acest an aproape 170 milioane de euro pentru constructia de locuinte prin ANL, pentru chiriasii evacuati si locuinte sociale.

Blaga a mentionat ca pana la 3 iulie, ministerul a construit 1.369 de locuinte, din care ANL – aproape 1.100, restul reprezentand apartamente pentru chiriasii evacuati si unitati locative sociale.
El a reiterat ca ministerul va construi 6.000 de locuinte in acest an, din care peste 3.200 prin ANL si inca 10.000 de unitati anul viitor.

„In acest moment lucram la aproximativ 20.000 de locuinte ANL”, a spus Blaga.

Ministrul a adaugat ca vor fi organizate licitatii pentru inca 9.000 de unitati pana la sfarsitul anului.