- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Britanicii de la Romland planuiesc investitii de 100 mil. euro in Brasov

15 Feb, 00:02 • Redactia DailyBusiness
Compania britanica Romland Development planuieste investitii de circa 100 mil. euro in urmatorii 5 ani pe piata rezidentiala din Brasov si Poiana Brasov, a declarat, pentru DailyBusiness, Danut Rosu, project manager in cadrul companiei.
Britanicii de la Romland planuiesc investitii de 100 mil. euro in Brasov

Compania britanica este de 7 ani pe piata romaneasca, insa pana anul acesta s-a ocupat de achizitionarea terenurilor pentru proiectele viitoare, primul proiect rezidential urmand sa demareze in aprilie anul acesta.

In urmatorii 5 ani, dezvoltatorul planuieste constructia a circa 600 de case de vacanta, majoritatea terenurilor achizitionate de companie fiind in orasul Brasov si zona Poiana Brasov.

Proiectul Hill View Residence, prima dezvoltare a companiei, este amplasat in zona Belvedere, in drum spre Poiana Brasov si va cuprinde 160 de apartamente.

„Bugetul preliminar alocat constructiei acestui proiect este de 20-25 milioane euro, costurile de constructie fiind cu 50% mai ridicate decat pentru un proiect obisnuit, proiectul fiind implementat intr-un masiv natural, unde trebuiesc stabilizati versanti printr-un sistem de sustinere si de drenaj al apelor subterane”, a precizat Rosu.

Constructia proiectului rezidential va fi finalizata in iunie 2010.

Suprafetele locuintelor din proiecte sunt cuprinse intre 45 si 120 metri patrati construiti, iar terasele apartamentelor au suprafete cuprinse intre 10 si 65 mp construiti, au declarat reprezentantii DTZ Echinox, promotorul exclusiv al proiectului.

Preturile se vor situa in jurul a 1.450-1.500 euro pe mp, potrivit lui Danut Rosu.