- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cat costa intretinerea lunara a unui apartament nou

29 Apr, 07:02 • Redactia DailyBusiness
Proprietarii locuintelor din ansamblurile rezidentiale noi suporta costuri mai mari fata de cei din blocurile vechi, deoarece administratorii iau mai multi bani pentru facilitati.
Cat costa intretinerea lunara a unui apartament nou

Inainte de a achizitiona locuinta dorita, este recomandat sa va documentati referitor la costurile pe care va trebui sa le suportati lunar cu intretinerea acesteia. Daca vorbim despre locuintele noi, trebuie sa stiti ca cele mai multe ansambluri rezidentiale percep si diverse taxe de mentenanta, care difera destul de mult, in functie de facilitatile oferite de complex si la care se adauga costurile cu utilitatile.

Concret, orice facilitate oferita de un dezvoltator sau manager de complex, precum piscina comuna, monitorizare video, lifturi suplimentare, spatii de joaca pentru copii sau sali sportive – inseamna bani in plus pe care ii veti plati lunar.

De exemplu, pentru o garsoniera din complexul Primavara, situat in cartierul Drumul Taberei din Capitala, proprietarul va plati costuri lunare de intretinere de aproximativ 70 de lei. In acelasi timp, pentru o locuinta cu doua camere va scoate din buzunar aproximativ 125 de lei pe luna, potrivit informatiilor furnizate de compania Benevo, care detine cateva zeci de apartamente in acest complex, relateaza EVZ.