- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

City Mall, scos oficial la vanzare. Pretul este de numai o treime fata de suma de achizitie

24 Feb, 16:08 • Redactia DailyBusiness
Fondul australian APN/UKA European Retail Trust a scos la vanzare City Mall din Bucuresti, evaluat la 32,9 milioane de euro, reprezentand o treime din suma platita pentru achizitia centrului comercial in 2006.
City Mall, scos oficial la vanzare. Pretul este de numai o treime fata de suma de achizitie

Mall-ul a generat anul trecut venituri din chirii in scadere cu peste 50% fata de 2008.

„Nu am primit nicio oferta care sa se incadreze intr-o limita rezonabila de pret”, se arata in raportul financiar al APN/UKA European Retail Trust, in care se mentioneaza ca strategia fondului vizeaza vanzarea a 13 active din portofoliu, inclusiv City Mall, potrivit Mediafax.

APN/UKA European Retail Trust este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei. Fondul australian a preluat la sfarsitul anului 2006 centrul comercial de la firma Victoria Holding, detinuta de un grup de investitori britanici, pentru 103,5 milioane de euro.

La randul sau, grupul de investitori achizitionase mall-ul cu mai putin de un an inainte, pentru 46 milioane de euro, de la dezvoltatorul proiectului, Jaguar Development, controlat de oameni de afaceri greci si israelieni.

Fondul de investitii este detinut de APN Funds Management Limited, cu sediul central in Australia. Fondul este activ in Europa Centrala si de Sud, avand un portofoliul evaluat la sfarsitul anului trecut la 566,8 milioane de euro.