- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

DTZ: Tranzactiile cu birouri, depozite, retail din T3, doar 6,5% din valoarea pe 2008

05 Oct, 10:05 • Redactia DailyBusiness
Tranzactiile cu spatii de birouri, logistice si de retail din Romania au totalizat 13,3 mil. euro in trimestrul al treilea, reprezentand doar 6,5% din valoarea consemnata in intervalul similar din 2008, de 203 mil. euro, potrivit companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
DTZ: Tranzactiile cu birouri, depozite, retail din T3, doar 6,5% din valoarea pe 2008

„Romania a asistat in 2009 la o scadere fara precedent a volumului tranzactiilor incheiate. Cu toate acestea, trimestrul al treilea a prezentat o imbunatatire comparativ cu semestrul anterior, volumul tranzactionat ridicandu-se la 13,3 milioane de euro”, mentioneaza DTZ Echinox.

Activitatea de investitii a inregistrat valori scazute in prima jumatate a anului, un volum de aproximativ 5 milioane euro fiind raportat pentru primul trimestru, cu o singura tranzactie semnificativa remarcata pe piata bucuresteana. In ceea ce priveste trimestrul al doilea, datele DTZ Echinox arata ca nu a fost incheiata nicio tranzactie.

La nivelul Europei, volumul de investitii a continuat sa creasca in trimestrul al treilea, marcand un avans de 30% fata de intervalul aprilie-iunie, de la 10,7 miliarde de euro la 13,8 miliarde de euro.

„Chiar si in aceste conditii, valoarea este sub media de 30 miliarde de euro, din ultimii ani. Cresterea se afla acum la al doilea punct de referinta pozitiv, de la un trimestru la altul, dupa minimul inregistrat in primul trimestru din acest an, cand volumul investitiilor atingea o valoare de 9,9 miliarde de euro”, se arata in cel mai recent raport al DTZ.

Activitatea in Europa continua sa fie dominata de 3 mari piete, Marea Britanie, Germania si Franta, a caror activitate cumulata atinge 70% din volumul total al investitiilor din trimestrul 3.

Studiul ia in calcul doar tranzactiile cu proprietati comerciale, respectiv spatii de birouri, logistice si de retail.