- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitiile imobiliare in Europa au crescut cu 6% in T1

02 May, 15:45 • Redactia DailyBusiness
Totalul investitiilor imobiliare in Europa a atins 20,5 miliarde de euro in primul trimestru al anului 2011, reprezentand o crestere de 6% fata de acelasi interval al anului trecut, potrivit unui studiu DTZ Echinox.
Investitiile imobiliare in Europa au crescut cu 6% in T1

Intre principalele piete europene, Germania a inregistrat cel mai mic declin in acest trimestru, in timp ce Franta si Marea Britanie au avut scaderi semnificative.

Investitiile in Europa Centrala si de Est au crescut la 1,4 miliarde de euro.

Investitorii internationali si-au crescut ponderea la 36% din totalul volumelor in intervalul ianuarie-martie (7,4 miliarde de euro). Pe de alta parte, investitorii din afara Europei au investit 4 miliarde de euro, iar cei din Statele Unite si Canada au alocat Europei 2 miliarde de euro.

Sectorul de retail, cu investitii de 8, 3 miliarde de euro, si cel al centrelor comerciale au continuat sa atraga interesul investitorilor si au depasit segmentul de birouri, care a atras numai 7,7 miliarde de euro.

In Romania, volumul de investitii la sfarsitul primului trimestru a fost de aproximativ 200 milioane de euro.

DTZ Echinox estimeaza ca retail-ul va ramane sectorul lider al tranzactiilor de investitii pana la sfarsitul anului 2011 in Romania.

In ceea ce priveste nivelul yield-urilor pentru proprietati prime, DTZ estimeaza o comprimare a acestora incepand cu sfarsitul anului 2011. In prezent, yield-urile prime pot atinge 8% (birouri), 8.5% (retail), 10.5% (industrial).