REAL ESTATE

Investitiile rezidentiale de altadata, ramase fara stapan. Ce se vinde si la ce pret

13 octombrie 2011, ora 00:05, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
real-estate-finance1.jpg
Dezvoltari mai mici sau mai mari, proiecte demarate sau doar terenuri pe care se promiteau la un moment dat sa se investeasca zeci de milioane de euro, sunt acum doar niste anunturi de vanzare care se prafuiesc pe site-urile administratorilor judiciari sau ale bancilor.
Din ce in ce mai multe proiecte imobiliare, in special din domeniul rezidential, au fost scoase la vanzare in ultimele luni pe site-urile de profil, dupa declararea insolventei sau falimentului firmelor care urmau sa le dezvolte sau care chiar le-au construit.

Numarul anunturilor de vanzare este greu de crezut ca va scadea, mai ales ca noi cereri de demarare a procedurii de insolventa inca apar la Tribunal. Cel mai recent caz este al Asmita Gardens, unul dintre proiectele rezidentiale de referinta demarate in anii dinainte de criza, dar care nu a reusit sa faca fata unei pietei schimbata complet.

Pe langa acest proiect insa, cateva dosare de insolventa indreptate impotriva vreunui investitori cu planuri in rezidentiala apar o data la cateva luni, iar in majoritatea cazurilor bancile sunt cele care pun piciorul in prag si inainteaza cererile.Multe din firmele care ajung in acesta situatie sunt in stadiul unor simple achizitii de terenuri, inainte de criza.

Pana cand se vor solutiona cererile noi de insolventa, pe site-urile bancilor si administratorilor judiciari au inceput sa fie scoase la vanzare investitiile unor companii care au ajuns intr-o situatie proasta in ultimii doi ani.

DailyBusiness.ro va prezinta o trecere in revista a proiectelor care acum apar pe site-urile bancilor si a preturilor cerute pentru aceste proprietati, care ar fi urmat probabil sa aduca profituri bune, conform business planurilor din timpul boom-ului.

Investitorul imobiliar RI Investment Group are in prezent pe site-ul RVA Insolvency scos la vanzare un teren de peste 15.500 metri patrati in zona Drumul Gazarului din sudul Capitalei, unde ar fi trebuit sa construiasca locuinte. Pretul terenului este de 5 milioane de euro plus TVA.

Tot pe site-ul RVA este scos la vanzare un proiect rezidential cu 24 de vile insiruite din Oradea, pentru 1,35 milioane de euro plus TVA. Vanzarea proiectului ar urma sa stinga datoria companiei falimentare Mavio International catre Bancpost.

Debitorul ATV Imob Invest are scos la vanzare un teren de 2.000 mp pe bulevardul Dacia din Bucuresti. Pretul este de peste 4 milioane euro, cu TVA inclus.

Pe site-ul executari.com este scos la vanzare un bloc de locuinte de 4 etaje din Targul Lapus pentru putin peste 1 milion de lei, de catre AFP Baia Mare.

Pe site-ul banca-romaneasca.ro, doua proiecte rezidentiale sunt trecute la capitolul in curs de valorificare. Unul dintre acestea este Edevis World, un mic imobil de lux din zona Piata Romana, evaluat la 6,4 milioane de euro.

Proiectul initial prevedea o zona rezidentiala in suprafata de 7.558 mp si o zona comerciala in suprafata de 827 mp. De asemenea, cuprindea o parcare subterana cu 83 de locuri desfasurate pe doua nivele. Ansambul este in prezent la un grad de finalizare de 42%, se arata in prezentarea de pe site-ul bancii. Activul este scos la vanzare pentru cel mai bun pret oferit.

Banca mai are trecut la capitolul "in curs de valorificare" si proiectul Adelaide Residence din Tunari, evaluat la peste 5 milioane de euro.

Ansamblul este format din 9 constructii izolate aflate in diverse stadii de executie, (173 de unitati locative de 2, 3 si 4 camere) desfasurat pe o suprafata de 15.900 mp. Proiectul rezidential a intrat in insolventa la finalul lunii martie 2011.

Ansamblul rezidential My Dream Residence din Pipera s-a vandut recent la licitatie publica pentru 16,6 milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 06:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter