- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Negoita schimba din mers planurile: in loc de mall si birouri, spital si locuinte

17 Feb, 14:33 • cristina.mihai
Fratii Negoita, unii dintre cei mai importanti investitori autohtoni in real estate, au regandit proiectul de birouri si centru comercial de langa proiectul rezidential Confort City din Capitala. Dupa un an de pauza, ei vor sa reinceapa constructia, insa destinatia va fi de clinica medicala privata si locuinte, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Ionut Negoita.
Negoita schimba din mers planurile: in loc de mall si birouri, spital si locuinte

„Am renuntat complet la ideea de birouri si mall. In proiect vor mai exista spatii comerciale, dar care vor deservi comunitatea. In loc am hotarat sa facem o clinica privata sau spital, pentru care cautam un operator, si cateva sute de locuinte”, spune Ionut Negoita (foto).

Investitorul spune ca acum este in proces de reconfigurare a proiectului, iar constructia care a fost oprita la finalul lui 2008 va reincepe in vara. „Investitia va fi de cateva zeci de milioane de euro. Cautam si o finantare bancara care sa acopere circa 20-30% din volum”, mai spune Negoita.

De ce a hotarat sa reinceapa aceasta constructie? Raspunsul este simplu: nimanui nu-i place sa ramana cu banii blocati. Fratii Negoita au investit circa 8-10 mil. euro in proiect, inclusiv terenul, pana la stoparea constructiei.

Constructia a demarat in primavara lui 2008, iar cele doua corpuri de cladiri au ajuns la etajul 3-4 in momentul stoparii lucrarilor. Conform proiectului, cele doua cladiri vor avea P+4 etaje, respectiv P+13.

De ce au renuntat fratii Negoita la mall si birouri? „Nu se mai justifica sa facem un mall in zona, chiar si de 30.000 mp, avand in vedere competitia (Grand Arena, Vitantis si viitorul Sun Plaza sunt in apropiere-n.r.), iar pe segmentul de birouri este in acest moment un deficit de cerere, care in opinia mea va dura cativa ani”, spune Negoita, mentionand ca prefera sa ofere o utilizare care sa dea randament mai rapid.

Pe partea de locuinte, Negoita spune ca nu a dus lipsa de cerere nici in perioada crizei. El are deja in portofoliu peste 1.000 de locuinte. In ceea ce priveste concentrarea pe rezidential, el sustine ca nu va fi o „dedicatie” pentru programul Prima Casa.

In ceea ce priveste clinica privata, care va include atat stomatologie, cat si chirurgie estetica, Negoita inca nu a gasit un partener, dar nu exclude ideea de a avea actiuni in acest business. Totusi, momentan ramane de vazut cum se vor derula negocierile cu operatorii din piata. Pe acest segment, Negoita vrea sa „lege” activitatea hotelului Rin Grand din apropiere cu cea a clinicii si sa promoveze turismul medical.

Cel mai probabil, noul proiect de locuinte va cuprinde in numar mai mare apartamente de 2 camere, insa reconfigurarea inca nu s-a realizat.

Pe segmentul rezidential, investitorul ar dori sa-si diversifice oferta si sa achizitioneze si un teren intr-o zona mai apropiata de centrul orasului, pe care insa momentan nu l-a gasit. „E nevoie de rabdare”, conchide Negoita.