- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Numarul autorizatiilor de constructie a crescut cu 9,5% in august fata de luna precedenta

29 Sep, 10:00 • Redactia DailyBusiness
In luna august 2010, s-au eliberat 4.670 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 9,5% fata de luna iulie a acestui an, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Numarul autorizatiilor de constructie a crescut cu 9,5% in august fata de luna precedenta

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Nord-Est (+272 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+125 autorizatii) si Sud-Est (+113 autorizatii).

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru, Vest si Nord-Vest.

Comparativ cu august 2009, numarul autorizatiilor de constructie a crescut usor, cu 0,4%.

In primele opt luni din acest an s-au eliberat 28.763 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 12,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, conform INS.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (-1024 autorizatii), Sud-Muntenia (-996 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-829 autorizatii) si Sud-Est (-625 autorizatii).

Crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (+111 autorizatii).