- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Popescu, Ministerul Dezvoltarii: Statul nu trebuie sa finanteze constructia de locuinte, vor fi parteneriate public-private

05 Nov, 12:19 • Redactia DailyBusiness
Statul nu ar trebui sa mai aloce fonduri pentru constructia de locuinte, iar Ministerul Dezvoltarii lucreaza la un proiect de act normativ pentru reglementarea unui sistem de tip parteneriat public-privat intre constructori, primarii si banci, a declarat, joi, Gheorghe Popescu, director in minister, citat de Mediafax.
Popescu, Ministerul Dezvoltarii: Statul nu trebuie sa finanteze constructia de locuinte, vor fi parteneriate public-private

„Nicaieri in lume guvernul nu mai construieste locuinte”, a afirmat intr-o conferinta de presa Gheorghe Popescu, fost sef al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL).

El a adaugat ca finantarea constructiei de locuinte de la bugetul de stat nu rezolva problemele legate de locuire din Romania.

Popescu a spus ca Ministerul Dezvoltarii lucreaza la un proiect de act normativ care vizeaza infiintarea unor „entitati” formate din constructori, primarii si banci, sistemul urmand sa functioneze la nivelul intregii tari si sa devina functional in 2010.

El a spus ca statul ar urma sa subventioneze unele dobanzi la credite si sa puna la dispozitie terenuri pentru realizarea locuintelor.

Intrebat daca implementarea acestui sistem ar putea conduce la desfiintarea ANL sau a unora dintre programele derulate de agentie, Popescu a spus ca nu are informatii si ca o decizie in acest sens ar putea fi luata „la un nivel mai inalt”.

„S-ar putea ca ANL sa intre intr-o entitate pe zona Bucurestiului”, a spus Popescu.

El a amintit ca in acest an vor fi date in folosinta peste 6.000 de locuinte, din care 3.400 construite prin ANL, 1.400 de locuinte sociale si 1.300 de unitati pentru chiriasii din casele nationalizate.