- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Prima Casa \”face cu ochiul\” agentiilor imobiliare: Century 21 nu va percepe comision

10 Jun, 17:17 • Redactia DailyBusiness
Reteaua de agentii imobiliare Century 21 Romania a anuntat ca nu va percepe comision de la cumparatorii care vin prin programul Prima Casa si ca va organiza seminarii de informare cu participare gratuita pentru clienti.
Prima Casa \face cu ochiul\ agentiilor imobiliare: Century 21 nu va percepe comision

„In perioada aceasta de deficit bugetar sever, este absolut necesara diminuarea evaziunii fiscale in domeniu, inclusiv prin recunoasterea deductibilitatii fiscale a comisioanelor platite de clientii agentiilor imobiliare. Fara aceste masuri, prin programul Prima Casa, exista riscul ca tinerii sa intre intr-un joc periculos”, a precizat Gabriel Alexandru, vicepresedintele companiei.

In functie de solicitarile participantilor, la seminarii vor fi prezenti atat specialisti in imobiliare cat si din sectorul financiar-bancar, asiguratori sau notari. Informatiile despre program vor fi completate de prezentari de locuinte. Seminariile vor incepe in luna iulie.

Reprezentantii retelei de agentii imobiliare considera ca Guvernul trebuie sa urgenteze o serie de actiuni pentru reglementarea acestei piete.

„Cerem Guvernului sa urgenteze initiativa de reglementare a pietei imobiliare, aflata in lucru la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei inca din iunie 2008, de a infiinta Registrul de agenti si cel de agentii imobiliare autorizate, de a oferi vanzatorilor si cumparatorilor un indice imobiliar de referinta, precum si de a pedepsi sever publicitatea imobiliara falsa”, a declarat Gabriel Alexandru.