- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Producatorii de BCA: \”Prima Casa\” ar trebui sa vizeze constructiile noi

03 Jun, 16:34 • Redactia DailyBusiness
Programul "Prima Casa" ar trebui sa vizeze constructiile noi, incepute in acest an, si sa faciliteze inclusiv finantarea dezvoltarii de locuinte in regie proprie, potrivit asociatiei producatorilor de BCA.
Producatorii de BCA: \Prima Casa\ ar trebui sa vizeze constructiile noi

„Pentru producatorii de BCA si pentru firmele de constructii, acest program poate fi un semn pozitiv in relansarea economica daca se va folosi pentru constructiile noi, realizate incepand cu anul 2009”, a declarat, pentru Mediafax, Mihail Voiculescu, directorul executiv al asociatiei PROBCA.

El a adaugat ca programul ar trebui sa permita finantarea atat pentru achizitionarea unei locuinte realizate cu ajutorul unei firme de constructii sau unor dezvoltatori, cat si pentru ridicarea unei case in regie proprie.

Potrivit sursei citate, un lucru foarte important pentru relansarea economica si deblocarea pietei este plata integrala a datoriilor statului catre firmele de constructii si indirect catre producatorii de materiale de constructii.

Potrivit asociatiei, producatorii si-ar putea adapta strategiile de vanzari la evolutia cererii, prin suplimentarea facilitatilor acordate distribuitorilor, ceea va duce la scaderea vanzarilor totale cu pana la 10% in 2009, la 200 milioane euro. In volum, piata de BCA a urcat anul trecut cu aproximativ 25%, iar estimarile pentru 2009 indica un ritm de crestere mult inferior sau o stagnare.