- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Romanii sunt tot mai interesati de locuinte, in special cu suprafete mari

15 Feb, 17:43 • Redactia DailyBusiness
Dezvoltatorii imobiliari prezenti la targul de profil Domus Expo Imobiliare, ce s-a desfasurat weekend-ul trecut in Bucuresti, s-au orientat si catre locuintele cu suprafete mari, devenind mai interesati de achizitii decat anul trecut, au spus oficialii targului.
Romanii sunt tot mai interesati de locuinte, in special cu suprafete mari

„O noutate a acestui targ a fost cererea locuintelor cu suprafete mari, dar si disponibilitatea cumparatorilor de a achita avansul pentru apartamentele contractate”, se arata intr-un comunicat al ProActive Business Communication, organizatorul targului.

In ultimul an, pe piata imobiliara cererea a fost mai mare pentru locuintele cu suprafete mai reduse, precum garsoniere si apartamente cu 2 camere.

Din cele peste 7 000 de locuinte expuse in cadrul targului, cele mai cautate au fost apartamentele cu 2 si 3 camere, dar si cele cu 4 camere, penthouse-urile si vilele, au mai spus reprezentantii targului, ce a avut peste 4.000 de vizitatori la prima editie.

Pe parcursul celor trei zile de expozitie, sute de vizitatori au fost interesati sa vizioneze chiar pe santiere locuintele prezentate la Domus Expo Imobiliare.

„Numai sambata am avut circa 30 de vizionari direct de aici (de la targ – n.r.) pe santier, noi avand locuintele finalizate integral, si trei clienti au rezervat locuinte achitand avansul aferent acestora in cadrul ansamblului Vitan Residence”, a declarat Alexandru Neagu, director general al RPF Development.

„Am intalnit persoane realmente interesate de cumpararea unui apartament. Oamenii sunt putin mai deschisi achizitionarii unei locuinte fata de anul trecut„, a declarat Irina Albu, sales manager al Cordia Residence.

Si institutiile financiar – bancare prezente la targ au adunat peste 500 de contacte ale potentialilor clienti care au cerut consultanta si oferte pentru creditele ipotecare. Reprezentantii acestora au declarat ca aproape toti vizitatorii interesati de contractarea unui credit erau eligibili pentru a primi un imprumut cu plafon de pana la 70.000 euro.

Cu toate ca suntem in plina criza finaciara exista o mare dorinta in achizitionarea unui apartament in cadrul unui ansamblu rezidential nou”, a declarat Madalina Nitoiu, marketing manager al firmei Procema, dezvoltatorul Ten Blocks Residence.

Partenerii Domus Expo Imobiliare au fost: Comnord, Green City Construct, Cordia Residence si RPF Development.

Pretul locuintelor prezente in cadrul targului au variat intre 484 si 1.800 euro plus TVA pe metru patrat. Cea mai ieftina locuinta a fost o garsoniera de 32 000 euro, TVA inclus, in cadrul unui proiect residential situat in Rahova, iar cea mai scumpa un penthouse in Baneasa, al carui pret depaseste 350.000 euro plus TVA.