- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Studiu: Investiile in imobiliare la nivel global au crescut cu 74% la 6 luni

11 Oct, 16:49 • Redactia DailyBusiness
Cresterea de aproape doua ori a volumului de tranzactii imobiliare la nivel global in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada din 2009 a dus la o valoare a investitiilor straine in imobiliare similara cu cea de dinaintea crizei, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.
Studiu: Investiile in imobiliare la nivel global au crescut cu 74% la 6 luni

Investitiile in real estate de la nivel global au totalizat 132 mld. dolari in prima jumatate a acestui an, cu 74% mai mult decat in aceeasi perioada din 2009, potrivit studiului mentionat.

In ceea ce priveste evolutia investitiilor in restul anului, Arthur de Haast, seful diviziei International Capital Group a Jones Lang LaSalle, apreciaza ca „mixul de stiri economice plus prelungirea duratei de finalizare a tranzactiilor ar putea incetini ritmul de crestere al investitiilor fata de primul semestru”.

„Totusi, valoarea investitiilor pe intreg anul se va situa intre 275 mld. dolarii si 300 mld. dolari, comparativ cu nivelul de 209 mld. dolari atins anul trecut, iar investitorii straini vor continua sa fie foarte activi”, anticipeaza reprezentantul companiei de consultanta imobiliara.