- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Tinerii isi pot lua adio de la „Prima casa”

02 Jul, 08:53 • Redactia DailyBusiness
Cei care vor sa se mute la casa lor dar au doar cativa ani de experienta pe piata muncii se vor vedea pusi in imposibilitatea de a-si implini visul, daca guvernul nu va suplimenta fondurile pentru garantarea creditelor acordate prin programul "Prima casa".
Tinerii isi pot lua adio de la Prima casa


Plafonul de garantare se va epuiza spre jumatatea lunii septembrie, iar autoritatile nu au decis inca daca vor suplimenta fondurile alocate in acest sens. Din aceasta cauza, singura sansa pe care o au tinerii care vor sa se mute in propria locuinta este de a apela la creditele imobiliare cu ipoteca, scrie EVZ.ro.

In schimb, Capital.ro scrie ca Programul Prima Casa devine „vesnic”.  Programul Prima Casa, care a debutat in iulie 2009, s-a dovedit rapid un succes, garantiile epuizandu-se destul de repede, gratie avansului minim de doar 5% si costurilor plafonate la un nivel scazut.

Apoi, din 2010 incoace, cam de fiecare data cand se apropia sfarsitul de an, clientii si vanzatorii intrau in panica din cauza ca se termina plafonul si nu mai apuca sa cumpere pe credit, respectiv sa vanda.

Nici anul 2013 nu a scapat de teama epuizarii garantiilor, adica de spectrul inchiderii programului. Reprezentantii Ministerului Finantelor spun insa ca urmaresc indeaproape executia programului si au in vedere suplimentarea plafonului astfel incat acesta sa nu se intrerupa.