- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Angajatii Tarom renunta la greva generala de solidaritate de luni si fac greva japoneza

27 May, 16:16 • Redactia DailyBusiness
Angajatii Tarom au renuntat la greva de solidaritate de luni, deoarece nu s-au strans semnaturile necesare pentru acest protest, urmand sa faca in 31 mai o greva japoneza si sa decida ulterior data grevei generale, daca le vor scadea salariile cu 25%.
Angajatii Tarom renunta la greva generala de solidaritate de luni si fac greva japoneza

Secretarul general al Sindicatului din Tarom, Aurel Curdov, a declarat joi ca salariatii companiei nu mai pot organiza luni, 31 mai, greva generala de solidaritate cu ceilalti bugetari, deoarece nu s-au strans inca semnaturile necesare acestui protest, urmand sa poarte pe tot parcursul zilei o banderola alba pe mana, potrivit Mediafax.

„Facem greva japoneza luni, cursele se vor desfasura normal si vom decide data grevei de solidaritate de o zi, fiind obligati sa anuntam admnistratia cu 48 de ore inainte”, a spus Curdov.

Liderul sindical a precizat ca unora dintre angajati le este frica sa semneze pentru declansarea grevei, pentru ca au fost amenintati.

Curdov a explicat ca s-a renuntat la greva de solidaritate anuntata pentru luni si pentru ca Tarom este intr-o situatie financiara „nu tocmai buna”, din cauza curselor anulate in perioada norului vulcanic.