- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Investitie de 3-4 mil. euro intr-un \”mini-port\” in comuna Limanu

08 May, 00:02 • elena.olteanu
Compania Black Sea Magic, in parteneriat cu firma finlandeza Marinetek, va investi 3-4 mil. euro in constructia unei marine (loc de acostare pentru ambarcatiuni) in comuna Limanu, a declarat, pentru DailyBusiness, Cristi Baisan, managerul companiei Black Sea Magic.
Investitie de 3-4 mil. euro intr-un \mini-port\ in comuna Limanu

Marinetek este partenerul de proiectare si furnizare de echipamente pentru dezvoltarea Marinei Limanu. Constructia va avea intre 200-250 de locuri de acostare, 20 de locuinte lacustre, sub numele de Vile Yacht, precum si 5 minispa-uri.

De asemenea, vor fi puse la dispozitie si ambarcatiuni pentru inchiriat, insa pretul pentru inchiriere nu a putut fi precizat momentan.

Marina, care va avea o suprafata de 670 de metri deschidere la apa, se va construi in 3 etape. Prima etapa va cuprinde 60 de locuri de acostare si o locuinta si are ca termen de finalizare septembrie 2008.

A doua etapa, care va fi incheiata in 2009, va cuprinde alte 60 de locuri de parcare plus 10 locuinte. In ultima etapa, finalizarea lucrarilor de constructii va avea loc in anul 2010.

Black Sea Magic se ocupa de comercializare de ambarcatiuni si echipamente de navigatie si de dezvoltarea infrastructurii de yachting, iar compania Marinetek are ca domeniu de activitate dezvoltarea de porturi de agrement.

Conducerea Black Sea Magic este detinuta de catre Cristi Baisan si Mihaela Baisan, din anul 2004, iar parteneriatul cu Marinetek a fost semnat in decembrie 2005.