- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ministerul Turismului: 17 mil. euro, la dispozitia celor care vor sa acceseze fonduri UE

12 Sep, 18:59 • Redactia DailyBusiness
Peste 17 milioane de euro sunt pusi la dispozitia celor interesati sa acceseze fonduri europene nerambursabile pentru noi proiecte de dezvoltare a turismului, a transmis miercuri Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Ministerul Turismului: 17 mil. euro, la dispozitia celor care vor sa acceseze fonduri UE

Astfel, incepand cu 23 octombrie, la sediile Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pot fi depuse noi cereri de finantare pe domeniul mentionat.

Finantarea este asigurata prin Programului Operational Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de interventie DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”.

Ghidul solicitantului actualizat poate fi consultat pe site-ul programului Regio, la http://www.inforegio.ro/node/19.

Apelul de proiecte beneficiaza de un buget orientativ in valoare de 17,84 de milioane de euro, din care circa 14,23 de milioane de euro sunt alocati pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 de milioane de euro revenind regiunii Centru.

Cererea de proiecte este cu depunere continua, pana la depasirea cu 50% a alocarii financiare.

Lansarea apelului are drept scop acoperirea alocarii financiare destinate DMI 5.2 din cadrul programului Regio.

Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile alocate Romaniei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Pe 3 septembrie, programul Regio avea un stadiu de contractare de 94,67% (raportat la sumele FEDR alocate), corespunzator unui numar de 3.158 de contracte de finantare semnate cu beneficiarii programului.