- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Parc de distractii tematic, dezvoltat la Rasnov cu 5 mil. euro

01 Sep, 15:09 • Redactia DailyBusiness
O firma administrata de Gabriel Rozorea, un fost director al Directiei Silvice Brasov, va investi 5 milioane euro in amenajarea, la Rasnov, a unui parc de distractii avand ca tematica evolutia dinozaurilor.
Parc de distractii tematic, dezvoltat la Rasnov cu 5 mil. euro

„Firma HCR din Sfantu Gheorghe intentioneaza sa construiasca pe platoul din Rasnov, la o distanta de 1 kilometru de cetate, un parc de distractii avand ca tematica evolutia dinozaurilor”, a declarat agentiei Adrian Vestea, primarul orasului Rasnov, citat de Mediafax.

El a adaugat ca proiectul a obtinut deja certificatul de urbanism si este in curs de primire si a celorlalte avize.

„Am pornit de la ideea ca in zona Brasovului exista foarte multe hoteluri si pensiuni, dar nu exista parcuri de distractie. Vrem sa facem un parc tematic, cu 80 de dinozauri, dintre care peste 20 vor fi in marime naturala”, a declarat Gabriel Rozorea, fost director al Directiei Silvice Brasov, care detine 50% din HCR, restul actiunilor fiind in proprietatea lui Arpad Sarkany.

Potrivit unor articole aparute in presa, Arpad Sarkany este unul dintre cele mai influente personaje din domeniul cinegetic din Romania. El este proprietarul firmei Abies Hunting SRL, specializata in organizarea de partide de vanatoare pentru cetateni straini. Abies Hunting a intermediat, printre altele, venirea regelui Spaniei, Juan Carlos, la o vanatoare de ursi in Romania, in anul 2004, potrivit presei locale.

Firma HCR are ca principal obiect de activitate organizarea de vanatori, detinand si un parc de profil.

Rozorea a spus ca viitorul parc de distractii se va intinde pe un teren de 4 hectare, concesionat de la Consiliul Local Rasnov.

„Dinozaurii vor fi construiti de o echipa internationala de artisti. In afara lor, parcul va avea si 30 de locuri de cazare, precum si o sala de conferinte. O parte din bani va proveni din credite bancare, iar cealalta vor fi bani europeni”, a precizat Rozorea.

Lucrarile vor incepe in primavara anului viitor si vor dura pana la sfarsitul anului sau, cel tarziu, pana in primavara lui 2011.