- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Proiect de 3 mil. euro pentru dezvoltarea zonei turistice Muntii Macinului

09 Apr, 16:38 • Redactia DailyBusiness
Administratia Nationala Parcul National Muntii Macinului a castigat un proiect de 3 milioane de euro pentru dezvoltarea potentialului turistic din zona, transmite corespondentul NewsIn.
Proiect de 3 mil. euro pentru dezvoltarea zonei turistice Muntii Macinului

Proiectul, care se vrea o punte de promovare a potentialului turistic de la poalele Hercinicilor, inclusiv prin reteaua ariilor protejate nationale si internationale, are un suport financiar venit de la Uniunea Europeana, prin Ministerul mediului, de circa 3 milioane de euro.

Viorel Rosca, seful Administratiei Parcului National, a declarat ca finantarea proiectului va incepe la 1 mai si se axeaza pe dezvoltarea infrastructurii si valorificarea traditiilor si mestesugurilor populare.

„Au fost omologate 6 trasee turistice pe teritoriul Parcului National Muntii Macin si in acest context vreau sa va spun ca am fost selectati in urma unui concurs de proiecte in care au fost implicate administratiile a 27 de arii protejate pentru realizarea unui Centru Turistic zonal care va urmari promovarea potentialului turistic la nivel regional”, a declarat Rosca.

„Primaria Greci ne-a pus deja la dispozitie gratuit 1.800 metri patrati de teren in imediata vecinatate a Parcului pentru constructia Centrului Turistic, unde vom prezenta, la parter, toate mestesugurile populare si traditionale din zona Muntii Macinului”, a mai precizat Viorel Rosca.

Acesta mai sustine ca in nordul Dobrogei a aparut inca o oportunitate capabila sa contribuie, impreuna cu Delta Dunarii, la dezvoltarea turistica a judetului Tulcea.