- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Afacerile din comertul auto-moto s-au diminuat in primele 3 luni

11 May, 12:20 • adrian.mihaltianu
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,7% in primul trimestru din acest an fata de perioada simila a anului trecut.
Afacerile din comertul auto-moto s-au diminuat in primele 3 luni

Ca serie bruta, afacerile din comertul auto-moto au avut o scadere de 3,9% in T1 din cauza reducerilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea  motocicletelor (-16,1%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-7,2%)  si  la comertul cu autovehicule (-2,5%). Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 0,4%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in trimestrul I 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,8% mai redusa comparativ cu T1 2011, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-7,3%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-0,9%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea  textilelor si  blanurilor (+ 9,1%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+1,2%).

Ca serie ajustat, activitatea de servicii de piata prestate populatiei a avut o cifra de afaceri cu 3,4% mai mica fata de primele trei luni din 2011.

[b]In martie 2012, fata de luna precedenta[/b], volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 21,7%  cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei au avansat fata de luna februarie atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 16,1%, respectiv cu 4,2%.

[b]Comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent[/b], afacerile din comertul auto-moto au scazut in martie 2012  atat ca serie bruta cu 5,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata martie 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,8%, respectiv cu 0,5%.