- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Afacerile grupului Continental au avansat cu aproape 11% in primul semestru

02 Aug, 12:56 • adrian.mihaltianu
Concernul Continental a obtinut, in primul semestru al anului 2012, o crestere a cifrei de afaceri de 10,9%, pana la 16,5 miliarde euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Afacerile grupului Continental au avansat cu aproape 11% in primul semestru

In acelasi timp, profitul operational (EBIT) al furnizorului international pentru industria de automobile a crescut cu aproape 26% la 1,6 miliarde euro, marja fiind de 9,7%, fata de 8,6% pentru aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatul operational ajustat (EBIT ajustat) al concernului, revizuit cu amortizarile achizitiilor si factori exceptionali, a crescut cu peste 1,8 miliarde euro, fata de 1,5 miliarde euro pentru aceiasi perioada a anului trecut. Marja EBIT este de 11,1%, fata de 10% pentru aceiasi perioada a anului trecut.

Concernul Continental a reusit, in ciuda platii unor dividende de 300 milioane euro si a cresterii puternice a investitiilor, sa reduca datoriile financiare nete fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 238 milioane euro. In comparatie cu finalul anului 2011, acestea au crescut cu aproximativ 104 milioane euro.

„Am imbunatatit capitalul propriu fata de 30 iunie 2011 cu aproximativ 1,5 miliarde euro la aproximativ 8,3 miliarde euro, nivelul capitalului propriu depasind pentru prima data 30%. De aici rezulta, in ciuda cresterii sezoniere usoare a datoriilor financiare nete, gradul nostru de indatorare, asa-numitul gearing ratio, s-a imbunatatit la 83%. Anul trecut acesta s-a situat la 104%, iar in primul trimestru la 85%”, a explicat Wolfgang Schafer, directorul financiar al grupului.

„In prima jumatate a anului am imbunatatit nivelul de lichiditati fata de perioada similara din 2011 cu aproximativ 90 milioane euro la 126 milioane euro”, a adaugat el.
 
In prima jumatate a anului 2012, Continental a cheltuit 830 milioane euro pentru investitii, cu 210 milioane euro mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Continental a creat in al doilea trimestru noi locuri de munca. In prezent compania are aproximativ 169.000 de angajati, cu 9.700 mai multi decat anul precedent si cu 5.000 mai multi decat la inceputul anului. In Germania compania avea la sfarsitul lunii iunie 2012,  49.300 de angajati, cu 700 mai multi decat in urma cu un an.

Elmar Degenhart, presedintele Comitetului Director Continental a subliniat faptul, ca cifra de afaceri a Automotive Group aferenta primului semestru a depasit pentru prima data 10 miliarde euro, fata de 9 miliarde euro anul precedent. „Am reusit sa imbunatatim usor si marja profitului ajustat la 8,1% fata de 8,0% anul trecut”, a subliniat Degenhart.

Cifra de afaceri a Grupului Rubber a atins o noua valoare maxima aferenta primului semestru de 6,5 miliarde euro.

„In baza rezultatului bun obtinut in primul semestru, estimam o crestere a cifrei de afaceri la nivelul Grupului de peste 7 procente la peste 32,5 miliarde de euro in 2012”,a  spus Degenhart. „In pofida investitiilor record de peste 2 miliarde de euro, tinta fluxului de lichiditati ramane neschimbata, de peste 600 de milioane de euro”, a adaugat el.

Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial, oferind produse din domeniul sistemelor de franare, al sistemelor si componentelor de propulsie si de rulare, instrumentare, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri. In prezent, Continental are aproximativ 169.000 de angajati in 46 de tari.