- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

AvtoVaz incepe productia masinii preferate a lui Vladimir Putin (FOTO si VIDEO)

28 Sep, 13:00 • razvan.codorean
Producatorul auto rus AvtoVaz a anuntat ca va incepe in acest an productia de serie a modelului sport Lada Kalina, masina de care premierul Vladimir Putin s-a declarat foarte incantat.
AvtoVaz incepe productia masinii preferate a lui Vladimir Putin (FOTO si VIDEO)

Daca Basescu face lobby pentru Dacia Duster, Putin este fanul modelului Lada Kalina sport. Un prototip pe care l-a condus luna trecuta pe un traseu intre orasele siberiene Cita si Habarovsk.

Ziarul rus de afaceri ‘Vedemosti’ scrie ca gestul premierului si laudele la adresa masinii au determinat o cerere ridicata pentru noul model sport.
[dbvideo=492]

‘Aproape toate comenzile primite de AvtoVAZ erau pentru masini cu aceeasi culoarea, a canarului, ca a automobilului cu care a calatorit Vladimir Putin’, a declarat Igor Burenkov, purtator de cuvant al companiei ruse.

Oficialii companiei ruse au decis, astfel, sa treaca la productia de serie a modelului, ce va costa 374.000 de ruble (12.460 dolari), fata de 260.000 de ruble (8.666 dolari) pentru un model obisnuit.

AvtoVaz spera ca noul model sa contribuie la cresterea vanzarilor, dupa ce anul trecut, compania a inregistrat pierderi de 49,2 miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari).
[gallery:179]

Perspectivele se anunta a fi foarte bune, comenteaza presa de specialitate de la Moscova. Versiunea rusa a Programului Rabla a adus companiei ruse vanzari mai mari cu 51% in acest an.

AvtoVaz, companie la care grupul francez Renault detine o participatie de 25%, estimeaza ca anul viitor va creste productia de la 465.000 la 700.000 de vehicule.