- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

BMW a lansat noua Serie 3 Coupe facelift (GALERIE FOTO)

15 Oct, 10:59 • razvan.codorean
Constructorul german BMW a lansat pe piata internationala noua serie 3 Coupe facelift. Expertii de la autoexpert afirma ca noul coupe 335i a ramas aceeasi masina care poate da batai serioase de cap unui M3 la viteze de pina la 160 km/h, in ciuda faptului ca, mai nou, se multumeste cu o singura turbina.
BMW a lansat noua Serie 3 Coupe facelift (GALERIE FOTO)

Modificarile substantiale au avut loc in lista de motorizari, prin optimizarea versiunilor 320d, 325d si 335i. Cel mai bine vindut propulsor din gama Seria 3 (320d) cistiga 7 CP si 30 Nm (in total 185 CP si 380 Nm), pe fondul scaderii atit a consumului cit si a emisiilor de CO2.
[gallery:209]

O alta noutate aplicata modelului 335i o reprezinta transmisia automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj (disponibila optional).

Cititi mai multe amanunte pe autoexpert.ro

BMW isi extinde gama

Lansarea noii Serii 3 Coupe facelift face parte din planurile BMW de a-si extinde gama de modele pentru a majora vanzarile anuale cu 55% in urmatorul deceniu si a pastra avansul fata de Volkswagen si Daimler.

Pentru a sustine dezvoltarea pe termen lung, BMW ar putea avea nevoie de extinderea actualelor unitati de productie si infiintarea unei noi fabrici, a declarat, recent, directorul general Norbert Reithofer.

BMW intentioneaza ca in 2020 sa ajunga la o productie anuala de peste doua milioane de vehicule, comparativ cu 1,29 milioane de unitati in 2009.

„Marea campanie de lansare a unor noi modele si intrarea pe noi segmente de piata va incepe dupa 2012. Pana in 2020, vor avea nevoie de noi capacitati de productie”, a afirmat Reithofer intr-un interviu, citat de Mediafax.

El a aratat ca BMW intentioneaza sa extinda gama modelelor Serie 6 si Mini si sa construiasca si un automobil electric, de oras.

BMW vrea sa se protejeze astfel de concurenta VW, proprietarul Lamborghini, Bentley si Audi, prin fuziunea cu Porsche.

Audi s-a angajat sa devanseze BMW in pozitia de lider pe segmentul automobilelor de lux pana in 2015.

BMW ocupa aceasta pozitie, preluata de la Mercedes-Benz, parte a grupului Daimler, din 2005.