- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Când apar noile modele Dacia și cum vor arăta. Jeep-ul devine istorie. Propulsie electrică sau hibridă în 2024

31 Jan, 10:19 • Polojan Tudor
Dacia lucrează la un nou SUV asemănător Jeep-ului Avanger. Acesta va veni la pachet cu propulsie electrică sau hibridă .
Când apar noile modele Dacia și cum vor arăta. Jeep-ul devine istorie. Propulsie electrică sau hibridă în 2024

Oficialii Dacia și Renault au confirmat, în ultimele luni, faptul că urmează să lanseze două noi modele. Duster în 2024 și Bigster în 2025, două modele compacte spune Xavier Martinet, dezvoltate pe platforme CMF-B și care se regăsesc în momentul actual pe modelele Sandero și Jogger, scrie profit.ro.

Bazat pe speculații tehnice, publicația L’Automobile susține că cei de la Dacia ar putea să lucreze la un SUV mai mic decât Duster, care să completeze golul care se regăsește între Dacia Spring și Dacia Duster. Aceștia spun că modelul Sandero Stepway reprezintă un produs foarte atractiv pentru clienții europeni, însă nu este un SUV în toată regula.

Modelul cel nou ar putea fi similar cu Jeep Avanger, lansat anul trecut, care are și propulsie electrică și care a fost denumit „Mașina anului”. Un lucru cert este faptul că noua generație a modelului Sandero va dispune de propulsie electrică, așa cuma declarat Denis Le Vot, CEO al companiei Dacia, și Giles Le Borgne, inginer șef al Renault Group.

„În acest moment, noi dezvoltăm platforma CMF-BEV, pentru modelele R5 și R4 și Nissan Micra. Este o variantă electrificată a platformei CMF-B”, a mai spus Le Borgne.

„Când vom ajunge la generația următoare Sandero, vom beneficia de această platformă CMF-BEV pentru mașinile Dacia. Platforma ne va permite să avem un Sandero multi-energie”

, a mai completat acesta.

„Ne vom întâlni cu viitorul Sandero electric în 2028. Spring rămâne și el în discuție, vom vedea”, a spus la rândul său Denis Le Vot.

Te-ar mai putea interesa și: Site-uri cu informații ascunse și interfețe de manipulare. Comisia Europeană avertizează: suntem înșelați pentru a cumpăra! 400 de site-uri verificate

Noua siglă a companiei Dacia/ sursa foto: automarket.ro
Noua siglă a companiei Dacia/ sursa foto: automarket.ro

Dacia, un al doilea autoturism electric

Un al doilea autoturism electric a fost adus în discuție de către Luca de Meo, în cadrul unei prezentări al planului Renaulution, construit pe platform CMF-BEV. Planul este pentru anul 2024.

Pe lângă noul model de Sandero, Dacia ar mai putea lucra la dezvoltarea unui mini-SUV, însă acest lucru nu a fost încă anunțat. Acesta ar avea aproximativ 4,10 metri, cu trăsături mult mai clare decât cele ale Stepway.

Mai citește și: Prețurile chiriilor cresc de la an la an. 2022 a fost mai scump decât 2021. Care sunt prețurile pentru 2023

 

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult