- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Chinezii vor lansa anul viitor primele masini \’\’made in Bulgaria\’\’

13 Sep, 12:13 • razvan.codorean
Grupul auto chinez Great Wall Motor va incepe anul viitor constructia primelor automobile la uzina de la Lovech. Primul model ar putea fi SUV-ul Hover, ce va fi vandut pe piata europeana, inclusiv in Romania.
Chinezii vor lansa anul viitor primele masini \'\'made in Bulgaria\'\'

Chinezii vor sa produca pe langa modelul Hover, un automobil pickup si doua modele de autoturisme, in 50.000 de exemplare/anual. In prezent, modelul SUV se vinde pe piata romaneasca la preturi cuprinse intre 12.290 si 14.900 euro. Detalii despre oferte puteti citiaici.

Great Wall Motor a semnat un acord de tip joint venture cu holdingul bulgar Litex Commerce, in baza caruia a fost demarata constructia fabricii. Investitia, estimata initial la 80 milioane de euro, ar putea ajunge, in final, la 300 milioane de euro.

Uzina din Loveci, oras situat la aproape 170 km nord-est de Sofia, va crea locuri de munca pentru aproape 1.500 de oameni.

Chinezii vor sa atace in principal piata europeana dar si Orientul Mijlociu. Great Wall Motor a ales sa investeasca in Bulgaria dupa ce, anterior prospectase si pietele din Romania si Ungaria.

Great Wall Motor, cu sediul in provincia Hebei, in apropierea orasului Beijing, este cel mai mare constructor chinez de vehicule pick-up si are exporturi in peste 100 de state. Compania detine deja fabrici de asamblare in Rusia, Iran, Indonezia, Vietnam, Egipt si Ucraina.

GWM si-a majorat de trei ori profitul net in primul semestru, la 100,4 milioane euro, si a vandut 148.000 de vehicule, cu 70,6% mai mult decat in intervalul similar din 2009.

Obiectivul companiei este ca in 2015 sa ajunga la exporturi de 540.000 de vehicule si la vanzari totale de 1,8 milioane de unitati.